Barcelona

Del 27 de setembre al 2 d’octubre del 2022, més de 100 activitats t’esperen al node de Barcelona, ​​coordinat des de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació “la Caixa”, la Universitat de Barcelona (UB) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) com a entitat coordinadora de tots els nodes de Catalunya. Trobaràs una gran oferta de xerrades, tallers i taules rodones distribuïdes en diverses seus: la biblioteca Gabriel García Márquez i la biblioteca de Montbau, els centres cívics Casa Golferichs i Vil·la Urània, la fàbrica Fabra i Coats, el centre de vida comunitària de Trinitat Vella i el centre cultural Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat.

Descobriràs que tots som mutants, què tenen a veure les matemàtiques amb el Viatge al Centre la Terra, com crear el punt més fred de l’univers o com cultivar òrgans; tot allò que puguis saber sobre el càncer i el nostre material genètic, o sobre nous materials per generar energia; veuràs com un sismògraf recull les teves vibracions en directe i molt més! A més, podràs gaudir d’un espectacular Science Slam amb premi al bar de la Barceloneta BlackLab.

També hi haurà una àmplia programació de Cafès Científics, on es tractaran nombrosos temes d’actualitat de forma distesa i molt propera, oferts per la UB a través de la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i).

A més, el 30 de setembre, en horari de 17 a 21h, CosmoCaixa acollirà una fira de recerca, diferents tallers, xerrades i microxerrades (més informació al web d’Esciencia). 

A la programació online també trobaràs, el 30 de setembre al canal de Youtube de la Nit de la Recerca, 15 noves microxerrades impartides per investigadores i investigadors sobre temes tan diversos com l’epigenètica, el càncer i la immunoteràpia, la física quàntica, la sostenibilitat energètica i molt més!

Pots consultar:

  • Les activitats presencials aquí
  • Las activitats online aquí

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).