Cal separar l’obra d’art de l’autor? (Cafès científics de la UB)

Ciutat:
Barcelona | 05/10/2023 19 h | Espai Mallorca (plaça de Vicenç Martorell, 1, 08001 Barcelona) | Experts i expertes de diferents àmbits compartiran amb el públic els seus coneixements.

Cal separar l’obra d’art de l’autor?

La vinculació de les obres d’art a les conductes del seu autor ha esdevingut tema de debat social. Cal reformular la lectura històrica de les peces un cop descoberts alguns aspectes, fins ara desconeguts, dels seus autors? Hem de modificar les obres d’art per tal d’adequar-les als cànons o normes actuals? Cal limitar la projecció social de les obres en funció de determinades conductes dels seus autors i autores? La vàlua de les obres d’art es pot veure modificada per accions no artístiques de qui l’ha creat?

  • Especialistes
    Carles Mancho Suárez. Departament d’Història de l’Art. Facultat de Geografia i Història. Institut de Recerca en Cultures Medievals de la UB (IRCVM).
    Martina Tosticarelli. Departament d’Història de l’Art. Facultat de Geografia i Història.
  • Moderació: Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I)
  • Data i hora: 05-10-2023 a les 19:00
  • Lloc: Espai Mallorca (plaça de Vicenç Martorell, 1, 08001 Barcelona)
  • Públic: general, amb inscripció prèvia i aforament limitat de quaranta persones.

Aquest projecte està organitzat conjuntament per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I) de la UB, la delegada del rector per a la divulgació científica, i diverses facultats i instituts de recerca de la UB, amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència i Innovació i el cofinançament del programa de recerca i innovació Horitzó Europa de la Unió Europea, en el marc del projecte NitRecerCat (101061189).

Inscripcions

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).