Programa Magnet

Per segon any la Nit de la Recerca farà un èmfasi especial per apropar la recerca als centres educatius de primària i de secundària.

En aquest sentit, el proper 27 de setembre prop d’una una vintena de centres educatius del programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu”, impulsat pel Departament d’Educació, la Fundació Jaume Bofill i l’ICE-UAB, organitzaran activitats als seus municipis en col·laboració amb equips de recerca de diferents institucions, en les que s’implicaran l’alumnat, les famílies i el veïnat. Entre aquestes, destaquen els tallers divulgatius per observar el sol, la lluna i planetes com Saturn i Júpiter i així acostar l’astronomia a les famílies d’Igualada que organitza l’Escola Gabriel Castellà en aliança amb l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC); una conferència sobre “La importància de les zones humides en els ecosistemes terrestres” que donarà el tret de sortida del projecte de curs de l’Escola Madorell (Molins de Rei) sobre l’ODS15 Vida terrestre i activitats per conscienciar entorn la petjada hídrica que genera la roba que vestim a l’Escola El Vallès (Terrassa). 

A més, durant tot el curs escolar, es desenvoluparan quinze projectes de recerca en diferents escoles i instituts, deu dels quals impulsats per la Fundació Jaume Bofill en centres educatius Magnet, i cinc d’altres entitats del consorci coordinador de la Nit de la Recerca.

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat2425 (101162003).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat2425 (101162003).