Programa Magnet

En aquesta edició de la Nit de la Recerca, es farà un èmfasi especial per apropar la recerca als centres educatius de primària i de secundària.

En aquest sentit, el proper 30 de setembre, una vintena de centres educatius del programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, impulsat pel Departament d’Educació, la Fundació Jaume Bofill i l’ICE-UAB, organitzaran activitats als seus municipis en col·laboració amb equips de recerca de diferents institucions, en les que s’implicaran l’alumnat, les famílies i el veïnat. Entre aquestes, destaquen els tallers divulgatius per acostar l’astronomia a les famílies d’Igualada que organitza l’Escola Gabriel Castellà en aliança amb l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC); una exposició sobre el cervell per acostar aquest organ complex des del punt de vista científic i artístic, organitzada per l’Escola Gayarre de Barcelona en aliança amb l’IBEC.

A més, durant tot el curs escolar, se desenvoluparan quinze projectes de recerca en diferents escoles i instituts, deu dels quals impulsats per la Fundació Jaume Bofill en centres educatius Magnet, i cinc altres entitats del consorci coordinador de la Nit de la Recerca.

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).