Bloc de Xerrades Científiques a Vil·la Urània

Ciutat:
Barcelona | 28/09/2023, de 18:20 h – 19:00 h | Vil·la Urània | Xerrada

çaEn aquest espai es presentaran 2 xerrades científiques de 20 minuts de duració cadascuna:

INSCRIPCIONS

  • Teràpies Avançades: el futur del tractament del càncer a càrrec de Silvia Martin Lluesma, Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO)

Les teràpies avançades s’han convertit en una opció per tractar pacients en el que han fallat les línies anteriors de tractament. La immunoteràpia (IT), per exemple, ha suposat un canvi de paradigma en el tractament del càncer. De fet, l’aparició del bloqueig del punt de control immunitari (ICB) els darrers anys ha alterat les pautes de tractament de molts tipus de càncer. El nombre dels anticossos monoconals aprovats per la FDA va en augment, però malauradament no donen resposta a tots els pacients i cal anar diversificant tractaments i investigant en aquesta línia. A causa del seu potencial, el nombre de teràpies cel·lulars i gèniques (CGT) llançades a nivell mundial ha augmentat constantment durant les darreres dues dècades, per això VHIO dedica un programa i tot el seu esforç a l’avanç d’aquestes teràpies.

  • Visibilizar les dones en la medicina  a càrrec de Concepción Marin de la Barcena Grau, SCIB BIOMEDICA Y UAB

    El desconeixement que, en general, tenim del cos de la dona és només un exemple de les desigualtats de gènere que existeixen, també, en la recerca mèdica. 

    El model actual de “talla única” en medicina no respon a les necessitats d’homes i dones. Et convidem a conèixer dades fascinants sobre les dones des del punt de vista de medicina de gènere així com a desxifrar de manera conjunta la via per a poder oferir una igualtat en l’atenció sanitària a homes i dones.

Coordina: Pamela Blance (ISGlobal) 

 

 

 

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).