Catalunya Central

Què farem?

El node de la Catalunya Central, coordinat per la Unitat de Divulgació Científica de la UVic-UCC, per començar a escalfar motors oferirà, el dimarts 21 de setembre a la tarda, la conferència online “La importància del joc en les diferents etapes de la vida”. Aquesta xerrada, organitzada pel DIXIT Vic, anirà a càrrec d’Imma Marín, especialista en educació i comunicació a través del joc i metodologies lúdiques per l’aprenentatge.

Per una altra banda, també ofererirà dimecres 22 de setembre a la tarda, a Manresa, la xerrada “Amb la recerca, fem ciutat!”. Una xerrada organitzada per l’Ajuntament de Manresa – Regidoria d’Universitats, la UManresa (Campus Manresa de la UVic-UCC), la UPC Manresa, la UOC i la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa BCUM. En aquesta xerrada l’Observatori de la Recerca de la Catalunya Central presentarà un informe amb indicadors de recerca homologats sobre l’estat de l’activitat investigadora a Manresa. A continuació les universitats del Campus Universitari de Manresa: UPC Manresa i UManresa (UVic-UCC), presentaran el que es fa en recerca a cada universitat, explicaran algun dels projectes que porten a terme i coneixerem com aquests impacten directament en millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Al llarg de la setmana personal investigador de la UVic-UCC i d’altres centres de recerca de Catalunya oferiran xerrades a diferents centres educatius de la Catalunya Central, durant el Matí de la Recerca.

També s’han programat unes microxerrades presencials, que tindran lloc divendres 24 de setembre a les 19h a la Sala Modernista del Casino de Vic amb la col·laboració de l’Oficina de Gestió Cultural i l’Ateneu de Vic, i unes microxerrades online (en diferit) a través dels canals de youtube de la Nit de la Recerca i de l’UDivulga.

Des del Centre Tecnològic BETA durà a terme el divendres 24 al matí un workshop de compostatge en comunitat per alumnes d’una escola de primària, a l’Àrea d’aportació de residus municipals de Les Masies de Roda. El workshop tindrà tres parts: una primera part explicativa sobre què és la matèria orgànica, com compostem la matèria orgànica generada a casa i què és el compost. Aquesta part la faran a l’escola. En una segona part  faran una aplicació de compost a l’hort de l’escola i sembraran algunes llavors. I, per últim, aniran amb els alumnes de l’escola als compostadors de Les Masies de Roda i ells podran veure com es composta la matèria orgànica que aporten els veïns del municipi. Llavors, de les 12 a les 13 hores estarà oberta l’àrea d’aportació de Les Masies de Roda per a que qui vulgui passi a veure el sistema de compostatge comunitari i se’n porti compost a casa.  Aquest taller forma part de les accions de divulgació del del projecte europeu DECOST. El compostatge comunitari és un sistema que permet gestionar in-situ el 100% de la matèria orgànica generada al municipi i obtenir un compost d’alta qualitat pels veïns.

Per finalitzar, es portaran a terme dues sortides naturalistes organitzades pel Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis de la UVic-UCC, el Museu del Ter, l’Ajuntament de Manlleu i el Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN. En la primera, la “Nit dels ratpenats”, que tindrà lloc el divendres 24 de setembre al vespre, els participants podran observar l’activitat d’aquests petits mamífers mitjançant l’ús de detectors d’ultrasons a l’entorn del Passeig del Ter de Manlleu.  En la segona, “Arbres i arbusts del bosc de ribera”, que tindrà lloc el dissabte 25 de setembre al matí, els participants faran un recorregut botànic a la vora del riu Ter per aprendre a identificar les espècies més característiques del bosc de ribera.

Totes les activitats presencials es faran seguint les mesures de seguretat establertes per a la COVID-19 i requereixen d’inscripció prèvia.

Teniu tota la informació a https://mon.uvic.cat/nitrecerca/

En el nostre blog trobareu tota la programació d’activitats per la Catalunya Central, notícies sobre els nostres projectes europeus i un apartat on trobareu els projectes que coordina i/o on hi participa la UVic-UCC com a soci, que han rebut finançament europeu, perquè els conegueu i doneu una ullada als materials divulgatius que han produït els projectes.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission

Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).