Catalunya Central

Què farem?

Al node de la Catalunya Central, les activitats de la Nit de la Recerca 2022 s’estendran a diferents punts del territori al llarg de la última setmana de setembre.

  • Manlleu

Per començar a escalfar motors, el dissabte 24 de setembre al matí, es farà taller “BUSQUEM PETITS GEÒLEGS!” al Museu del Ter. Es farà un taller adreçat a un públic familiar per aprendre quins processos geològics amaga la geologia d’Osona i descobrir els secrets que amaguen les roques.

  • Manresa

El dimecres 28 de setembre es faran les activitats del programa  “Amb la recerca, fem ciutat” per donar a conèixer els resultats de les investigacions que s’estan duent a terme a les universitats, els centres sanitaris i el centre tecnològic de la ciutat de Manresa.

  • Vic

El dijous 29 de setembre es convidarà als assistents a fer un “Got de ciència!” amb un format desenfadat i amè.

Fem un got de ciència!” pretén apropar la ciència i el coneixement a la ciutadania per mitjà de breus xerrades interactives amb el públic. Personal investigador de la UVic explicaran la seva recerca al Casino de Vic i en el marc del programa de l’Ateneu de Vic. La ciència és cultura!

  • Manlleu

El divendres 30 de setembre es farà la visita guiada “Les obreres del Ter. Una majoria invisible” al Museu del Ter. Serà una visita que explicarà la recerca històrica que ha permès reflectir el paper protagonista de les treballadores del tèxtil al Ter que durant molts anys ha estat invisibilitzat i silenciat.

A continuació es farà l’activitat nocturna “Nit del ratpenats“. Consistirà en una introducció al valor de la recerca desenvolupada entorn dels quiròpters seguida d’una sortida guiada a l’entorn del Passeig del Ter de Manlleu per observar l’activitat d’aquests petits mamífers mitjançant l’ús de detectors d’ultrasons.

  • Berga

El divendres 30 de setembre diversos investigadors i investigadores de Berga celebraran conjuntament la Nit Europea de la Recerca al Claustre de Sant Francesc. Hi intervindran membres de la UPC i la UB, així com de diversos centres de recerca: CREAF, ICGC i SMC.

  • Montesquiu

El dissabte 1 d’octubre es faran les activitats de celebració del “Dia Mundial dels Ocells”. S’explicarà la recerca associada als ocells i es faran tallers i activitats diverses centrades en aquests animals: una sortida ornitològica guiada, un espectacle infantil, una xerrada d’ornitologia i un concurs d’identificació d’ocells.

A més de tots aquests actes, durant tota la  setmana investigadores i investigadors impartiran xerrades a les escoles i instituts de les comarques de la Catalunya Central que les hagin sol·licitat.

Teniu tota la informació a https://mon.uvic.cat/nitrecerca/

En el nostre blog trobareu tota la programació d’activitats per la Catalunya Central, notícies sobre els nostres projectes europeus i un apartat on trobareu els projectes que coordina i/o on hi participa la UVic-UCC com a soci, que han rebut finançament europeu, perquè els conegueu i doneu una ullada als materials divulgatius que han produït els projectes.

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).