Catalunya Central

Què farem?

Al node de la Catalunya Central, les activitats de la Nit Europea de la Recerca 2023 s’estendran a diferents punts del territori al llarg de la última setmana de setembre.

Enguany, les activitats del node de la Catalunya Central s’estendran per diferents punts del territori al llarg de l’última setmana de setembre. 

Pel que fa a Vic, el 28 de setembre tindràn lloc les microxerrades divulgatives  “Fem un got de ciència”, que pretenen apropar la ciència i el coneixement a la ciutadania per mitjà de xerrades breus i interactives en les que participaran: Toni Santana, Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB) Ferran Sayol, Centre de Recerca Ecològica i d’Aplicacions Forestals de la UAB, María Cuenca, Grup d’Ecologia Aquàtica de la UVic-UCC i Axel Masó, desenvolupador de programari científic del Centre de Recerca Matemàtica de la UAB. l’Ateneu de Vic. La tarda del divendres 29 de setembre podreu visitar i conèixer els nous laboratoris del centre tecnològic BETA de la UVIC-UCC.

A Manlleu, el 29 de setembre al vespre, tindrà lloc la sortida naturalista la “Nit dels Rapetnats”, una activitat que també forma part de l’“European Batnight”. I dissabte 30 de setembre, al matí, tindrà lloc el taller “Busquem petits geòlegs” adreçat a nens i nenes de 7 a 12 anys.

A Manresa, el dijous 28 de setembre organitzen l’acte “Amb la recerca, fem ciutat” per donar a conèixer quin és el camí fins arribar a la recerca i conèixer els resultats de les investigacions que s’estan duent a terme al territori. L’esdeveniment es farà a les 19 h, al pati de l’escorxador (plaça Bages), i contindrà la taula rodona ‘El camí de la recerca’ i un cicle de quatre micro-xerrades sobre experimentació, recerca i transferència.

A Berga, diversos investigadors i investigadores celebraran conjuntament la Nit Europea de la Recerca a Berga al Claustre de Sant Francesc, el dia 29. Un programa on trobareu tallers per a joves (matí des de 6è de Primària a 2n d’ESO i tarda des de 3r d’ESO a 2n de Batxillerat). A la tarda, al Casino de Berga, tindrà lloc un espectacle de ciència per a tots els públics “Les bombolles de l’Anton: Geometria amb bombolles de sabó”. Al vespre tindran lloc les microxerrades “Postres de ciència” amb la participació de Daniel López Codina del Grup de recerca de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC, Pere Comellas Casanova del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la UB, Salvador Casadesús Pursals, Doctor enginyer industrial de la UPC i Elisabet Vila Borrellas, del Departament de Filologia i Comunicació de la UB.

A més de tots aquests actes, durant tota la  setmana investigadores i investigadors impartiran xerrades a les escoles i instituts de les comarques de la Catalunya Central que les hagin sol·licitat.

Teniu tota la informació a https://mon.uvic.cat/nitrecerca/

En el nostre blog trobareu tota la programació d’activitats per la Catalunya Central, notícies sobre els nostres projectes europeus i un apartat on trobareu els projectes que coordina i/o on hi participa la UVic-UCC com a soci, que han rebut finançament europeu, perquè els conegueu i doneu una ullada als materials divulgatius que han produït els projectes.

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).