De cultivar cèl·lules mare a fabricar humans al laboratori: present o futur? (Cafès científics de la UB)

Ciutat:
Barcelona | 29/11/2023 18 h | Centre Cívic Convent Sant Agustí (carrer del Comerç, 36, 08003 Barcelona) | Experts i expertes de diferents àmbits compartiran amb el públic els seus coneixements.

De cultivar cèl·lules mare a fabricar humans al laboratori: present o futur?

La generació de models d’embrions humans a partir de cèl·lules mare ha impactat el món, i ens permet especular sobre l’existència futura “d’humans sintètics”. Com d’impossible, tecnològicament parlant, estem de poder fabricar humans en un laboratori sense necessitat de disposar d’òvuls, espermatozous i l’entorn d’un úter matern? Volem fabricar-los? Amb quina finalitat? Quins són els límits ètics i filosòfics d’aquestes tecnologies? Aquests descobriments ens fan reflexionar sobre allò que entenem per ésser humà.

Les intervencions de les persones expertes seran en castellà i en català.

  • Especialistes

    – Alfonso Martinez Arias, Universitat Pompeu Fabra.

    – Núria Montserrat Pulido, Instituto de Bioingeniería de Catalunya.

  • Moderació: Esteban Hoijman, Universitat de Barcelona-IDIBELL.
  • Data i hora: 29-11-2023 a les 18.00
  • Lloc: Centre Cívic Convent Sant Agustí (carrer del Comerç, 36, 08003 Barcelona)
  • Públic: general (aforament per a setanta persones amb inscripció prèvia)

Aquest projecte està organitzat conjuntament per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I) de la UB, la delegada del rector per a la divulgació científica, i diverses facultats i instituts de recerca de la UB, amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència i Innovació i el cofinançament del programa de recerca i innovació Horitzó Europa de la Unió Europea, en el marc del projecte NitRecerCat (101061189).

Inscripcions

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).