Reptes per a la humanitat en una biosfera canviant (Cafès científics de la UB)

Ciutat:
Barcelona | 02/11/2023 18 h | Espai Mallorca (plaça de Vicenç Martorell, 1, 08001 Barcelona) | Experts i expertes de diferents àmbits compartiran amb el públic els seus coneixements.

Reptes per a la humanitat en una biosfera canviant

Com seran els ecosistemes dels propers anys? El canvi global està generant uns canvis que tots nosaltres hem d’acceptar i gestionar, però, cap a on hem d’anar? El futur és força incert perquè el clima no ha parat de canviar, encara no ens trobem en un moment prou estable com per saber quin serà l’escenari, això sí, sembla que ens els darrers anys el canvi s’està accelerant. Quines senyals podem observar en els nostres boscos? I en el medi marí? L’adaptació aquest canvi és igual per tots els éssers vius? Cal actuar i veure què podem fer davant de tots aquests reptes.

  • Especialistes:
    – Carles Galià-Camps. Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística. Facultat de Biologia. Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio)
    – Santi Sabaté Jorba. Director del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals (BEECA). Professor d’Ecologia. Investigador del CREAF. Grup de Recerca FORESTREAM.
  • Moderació: Gemma Marfany Nadal. Delegada del rector per a la divulgació científica
  • Data i hora: 02-11-2023 a les 18.00
  • Lloc: Espai Mallorca (plaça de Vicenç Martorell, 1, 08001 Barcelona)
  • Públic: general, amb inscripció prèvia i aforament limitat de quaranta persones.

Aquest projecte està organitzat conjuntament per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I) de la UB, la delegada del rector per a la divulgació científica, i diverses facultats i instituts de recerca de la UB, amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència i Innovació i el cofinançament del programa de recerca i innovació Horitzó Europa de la Unió Europea, en el marc del projecte NitRecerCat (101061189).

Inscripcions

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).