Intel·ligència artificial i humanitat, perills i avantatges (Cafès científics de la UB)

Ciutat:
Barcelona | 09/11/2023 18 h | Espai Mallorca (plaça de Vicenç Martorell, 1, 08001 Barcelona) | Experts i expertes de diferents àmbits compartiran amb el públic els seus coneixements.

Intel·ligència artificial i humanitat, perills i avantatges

Com es definiria a sí mateixa la intel·ligència artificial? Quin impacte està tenint aquesta tecnologia a les nostres vides? Una societat que viu en aquest context ha de disposar d’eines que la capacitin per tenir control i poder assegurar principis bàsics com la transparència o la justícia. Per on hauríem de començar? Però no tot són perills i amenaces, i especialment dins de la recerca, la intel·ligència artificial ofereix un ventall de possibilitats que cal aprofitar, quines són i de quin potencial tenen?

En aquesta conversa hi intervindran cinc persones expertes i un sisè convidat, no humà, que prendrà la paraula de la mà de la moderadora.

 • Especialistes
  Carlos Heredia Pimienta. Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona (ICCUB).
  Joost Johannes Joosten. Departament de Filosofia. Institut de Matemàtica de la UB (IMUB).
  Carles Mancho Suárez. Departament d’Història de l’Art. Facultat de Geografia i Història. Institut de Recerca en Cultures Medievals de la UB (IRCVM).
  Eloi Puertas Prats. Departament de Matemàtiques i Informàtica. Institut de Matemàtica de la UB (IMUB).
  Isidora Sáez Rosenkranz. Departament de Didàctiques Aplicades. Grup de recerca de Didàctica de la Història, la geografia i altres ciències socials i la Comunicació (DHIGECS-COM).
 • Moderació: Gemma Marfany Nadal. Delegada del rector per a la divulgació científica
 • Data i hora:09-11-2023 a les 18.00
 • Lloc: Espai Mallorca (plaça de Vicenç Martorell, 1, 08001 Barcelona)
 • Públic: general, amb inscripció prèvia i aforament limitat de quaranta persones.

Aquest projecte està organitzat conjuntament per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I) de la UB, la delegada del rector per a la divulgació científica, i diverses facultats i instituts de recerca de la UB, amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència i Innovació i el cofinançament del programa de recerca i innovació Horitzó Europa de la Unió Europea, en el marc del projecte NitRecerCat (101061189).

Inscripcions

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).