Taula Rodona – Quina relació existeix entre la Síndrome de l’Intestí Irritable i altres malalties com l’ansietat, la depressió, la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica?

Ciutat:
Barcelona | 27/09/2023, de 17:00 h – 18:00 h | Casa Golferichs | Taula Rodona

Quina relació existeix entre la Síndrome de l’Intestí Irritable i altres malalties com l’ansietat, la depressió, la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica?

PLACES ESGOTADES

Presentació de professionals de diferents especialitats de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per a debatre sobre la relació existent entre la síndrome de l’intestí irritable (SII) i els principals trastorns mentals (ansietat i depressió) i no mentals, com la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica (SFC) que sovint se solapen en molts d’aquests pacients. Enguany, la seva intervenció estarà centrada en exposar els resultats preliminars del projecte europeu DISCOvERIE, en el qual han reclutat uns 800 pacients afectes d’aquestes malalties. Cada participant exposarà les característiques i problemàtiques de cada malaltia des del punt de vista de la seva experiència i especialització mèdica. Es realitzaran també preguntes al públic per a afavorir la seva participació. Aquesta recerca ha rebut finançament de la Unió Europea a través del programa MSCA i del projecte 848228 que forma part del programa H2020 per a l’educació doctoral i formació postdoctoral dels investigadors.

Ponents: Dr. Javier Santos, Dra. Amanda Rodríguez, Dra. Miriam Almirall, Dr. Jesús Castro (Vall d’Hebron)

Modera: Raül Torán – Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal)

Inscripcions

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).