Taller – Menjar per al cervell: Què i com menjar per millorar la nostra salut mental

Ciutat:
Barcelona | 25/09/2024, de 19:00 h – 20:00 h | Casa Golferichs | Taller

Menjar per al cervell: Què i com menjar per millorar la nostra salut mental

Inscripcions

Sabies que el que mengem té un impacte en la nostra salut mental? Estudis recents revelen que la dieta pot influir fins a un 33% en el desenvolupament de malalties psiquiàtriques i neurològiques.
Aquest workshop permetrà explorar com els hàbits alimentaris afecten la salut mental i com petits canvis poden marcar una gran diferència. Després d’una breu presentació d’estudis que destaquen la relació entre mals hàbits i resultats negatius en el benestar cognitiu i emocional, s’iniciarà una activitat introspectiva. Després, es presentaran les característiques de dietes com la mediterrània, conegudes pels seus beneficis per al cos i la ment. Els participants aprendran sobre aliments clau i com aquests poden ser aliats per a una vida més saludable. A més, es discutiran els aspectes actualitzats de la piràmide de la dieta mediterrània, com l’impacte de consumir menjar local i de temporada, l’acte conscient i social de menjar, la importància de l’activitat culinària, la tradició i la cultura. El guanyador de la part interactiva de l’activitat rebrà un premi. L’objectiu del workshop és proporcionar eines pràctiques i coneixements científics per a fer eleccions alimentàries més saludables, millorant la qualitat de vida dels participants

Ponents: Francesco Ciongoli, Universitat Oberta de catalunya (UOC)

Modera: Raül Torán – Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal)

 

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat2425 (101162003).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat2425 (101162003).