L’exposició #Arxivemlacovid de l’Arxiu de la UVic-UCC s’estrena coincidint amb la Nit Europea de la Recerca

Ciutat:

La UVic-UCC exposarà la iniciativa #Arxivemlacovid amb una mostra virtual que s’estrenarà coincidint amb la Nit Europea de la Recerca, l’esdeveniment de divulgació científica que se celebra simultàniament cada any a més de 300 ciutats de 30 països d’Europa. Aquesta iniciativa va ser engegada per l’Associació d’Arxivers de Catalunya (AAC) amb l’esclat de la pandèmia a Catalunya, i la UVic-UCC s’hi va sumar a través del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre (SGDiAR), amb la intenció de recopilar el màxim d’informació possible sobre la covid-19, per tal de mantenir la memòria pública sobre la pandèmia.

Com a membre del consorci català d’universitats que participen a la Nit Europea de la Recerca, i coordinadora del node de la Catalunya central, la UVic-UCC ha apostat per organitzar i divulgar aquesta exposició, que recull el testimoni gràfic de les vivències personals de la comunitat universitària i els ciutadans vigatans i osonencs arran de la pandèmia, a partir d’una crida ciutadana feta el març passat. L’exposició és un petit exemple del centenar d’imatges recollides, que s’han classificat en reportatges en funció del col·lectiu que les enviava, i ara es conserven i difonen des de l’Àtom, l’arxiu històric fotogràfic de la UVic-UCC.

Des de l’Arxiu de la UVic-UCC es considera primordial recollir i preservar per sempre el testimoni de com es viuen al territori els fets que més bé defineixen el nostre present i futur. D’aquesta manera, no és la primera vegada que l’Arxiu posa la ciutadania en el punt central per conservar la memòria històrica sobre fets destacats, ja que en altres moments rellevants de la història recent del nostre país s’han fet campanyes similars, com #Arxivemelmoment, que recollia experiències dels atemptats de les Rambles de Barcelona o l’1 d’octubre del mateix any, el 2017.

Podeu veure l’exposició aquí.

L’arxiu històric de la UVic-UCC i tot el material gràfic de la campanya #Arxivemlacovid es pot consultar a la página web de l’arxiu fotogràfic de la Universitat.

Foto: Personal sanitari de l’Hospital Universitari de Vic amb els equips de protecció elaborats pel grup de voluntaris de Taradell

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).