GreenME

Ciutat:
Poster European Corner

 

 

GreenME

Número del projecte / Project number

Grant Agreement No. 101084198

Nom i cognoms / Name and surname

Marta Cayetano i Giralt

Afiliació / Affiliation

Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Breu explicació del projecte / Brief explanation of your project

El projecte GreenME, acrònim de “GreenME: Advancing Greencare in Europe: An Integrated Multi-Scalar Approach for the Expansion of Nature-Based Therapies to Improve Mental Health Equity”, té com a missió redefinir l’atenció a la salut mental mitjançant teràpies basades en la natura. Pretén identificar maneres en què la teràpia basada en la natura i l’exposició als espais naturals es poden ampliar per tal de millorar l’equitat en salut mental i el benestar emocional dels adults alhora que contribueixen a múltiples beneficis socioecològics.

La missió central de GreenME, que va començar el setembre de 2023 i s’allargarà fins a l’agost de 2027, és l’exploració de com es poden integrar les teràpies basades en la natura a la promoció de la salut de la natura i la natura a la vida quotidiana per millorar els resultats de salut mental i reduir les desigualtats. El projecte adopta un enfocament multiescalar integral per examinar la interacció complexa entre la salut mental, el medi ambient i els factors socials.

GreenME està format per 20 socis de vuit països. Aquests països inclouen Espanya, Itàlia, el Regne Unit, Polònia, Bèlgica, Suècia, Alemanya i Estats Units, i conformen un consorci divers d’organitzacions acadèmiques i no acadèmiques. Aquesta coalició aprofitarà la seva experiència col·lectiva per abordar la intersecció fonamental de l’equitat en salut mental i la sostenibilitat ambiental.

El projecte està finançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea i el lidera la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Les seves co-coordinadores científiques són Helen VS Cole (ICTA-UAB) i Margarita Triguero-Mas (UOC).

Enllaç a la pàgina web del projecte / Link to your project website

Homepage

Repte en que s’emmarca aquest projecte / Challenge within the framework of this project

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat2425 (101162003).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat2425 (101162003).