Més enllà del sol i el vent
L’obtenció d’energia fent servir altres fonts que no siguin combustibles fòssils és un camí necessari i obligat, però a què ens referim quan parlem d’energies renovables? Només estem parlant de plaques solars i molins de vent? En el debat sobre el seu ús i implantació entren qüestions ben diverses. Disposar dels mitjans tècnics necessaris és un repte essencial, però també ho són altres aspectes socials i inclús mediambientals. Quins límits i possibilitats trobem a la transició energètica del nostre territori?
- Especialistes
- Teresa Andreu Arbella. Departament de Ciència de Materials i Química Física. Facultat de Química.
- Mar Campins Eritja. Departament de Dret Penal i Criminologia, i Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals. Facultat de Dret.
- Alex Marcuello Pascual. Departament de Dinàmica de la Terra i de l’Oceà. Facultat de Ciències de la Terra.
- Moderació: Marga Becerra, Unitat de Cultura Científica i Innovació de la Universitat de Barcelona (UCC+I)
- Data i hora: 25/09/2024, a les 18.30
- Lloc: Llibreria Altaïr (Gran Via de les Corts Catalanes, 616, Barcelona)
- Públic: general (aforament per a setanta persones amb inscripció prèvia)
Aquest projecte està organitzat per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I) de la UB gràcies a la col·laboració de diverses facultats i instituts de recerca de la UB. Té el suport del Vicerectorat de Doctorat, Personal Investigador en Formació i Atracció de Talent i del Vicerectorat de Recerca i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Rep el cofinançament del programa de recerca i innovació Horitzó Europa de la Unió Europea, en el marc del projecte NitRecerCat2425 (101162003). Els cafès científics de la UB s’organitzen amb motiu de la celebració de la Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night).