Taller – Animals de laboratori fantàstics i on trobar-los

Ciutat:
Barcelona | 27/09/2024, de 11:00 h – 12:00 h | Escola Baloo | Taller

Animals de laboratori fantàstics i on trobar-los

Aquest taller pretén donar a conèixer alguns models aquàtics com el peix zebra i la dafnia. Són uns valuosos aliats per als nostres assajos de toxicologia; és a dir, estudiar els efectes adversos d’unes certes substàncies o condicions a nivell de poblacions, d’ecosistemes, de salut humana. L’estudi del comportament i del metabolisme d’aquests animals permet esbrinar l’efecte dels compostos tòxics sobre l’organisme i prevenir el risc químic. En aquesta activitat aprendrem sobre la biologia del model, de com es duen a terme els assajos en el laboratori de Toxicologia, quin tipus d’assajos es poden fer, i finalment veurem uns exemples concrets com: estudiar els efectes de drogues del consum humà sobre la funció cardíaca d’un organisme transparent, o sobre el comportament de l’animal. Veurem que es tracta d’una recerca bastant transversal, que requereix coneixements de les diferents disciplines científiques: biologia, química, física, matemàtiques… i també una mica d’enginyeria amb l’adquisició i anàlisi de vídeos.

A càrrec de Juliette Bedrossiantz – IDAEA-CSIC

Modera: Jordi Díaz – Universitat de Barcelona (CCITUB/IN2UB)

Activitat tancada a l’escola

 

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat2425 (101162003).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat2425 (101162003).