Menjar per al cervell: Què i com menjar per millorar la nostra salut mental
Sabies que el que mengem té un impacte en la nostra salut mental? Estudis recents revelen que la dieta pot influir fins a un 33% en el desenvolupament de malalties psiquiàtriques i neurològiques.
Aquest workshop permetrà explorar com els hàbits alimentaris afecten la salut mental i com petits canvis poden marcar una gran diferència. Després d’una breu presentació d’estudis que destaquen la relació entre mals hàbits i resultats negatius en el benestar cognitiu i emocional, s’iniciarà una activitat introspectiva. Després, es presentaran les característiques de dietes com la mediterrània, conegudes pels seus beneficis per al cos i la ment. Els participants aprendran sobre aliments clau i com aquests poden ser aliats per a una vida més saludable. A més, es discutiran els aspectes actualitzats de la piràmide de la dieta mediterrània, com l’impacte de consumir menjar local i de temporada, l’acte conscient i social de menjar, la importància de l’activitat culinària, la tradició i la cultura. El guanyador de la part interactiva de l’activitat rebrà un premi. L’objectiu del workshop és proporcionar eines pràctiques i coneixements científics per a fer eleccions alimentàries més saludables, millorant la qualitat de vida dels participants
Ponents: Francesco Ciongoli, Universitat Oberta de catalunya (UOC)
Modera: Raül Torán – Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal)