Nit EduCat

Per tercer any la Nit de la Recerca farà un èmfasi especial per apropar la recerca als centres educatius de primària i de secundària. La participació de centres educatius en la Nit de la Recerca permet:

  • Fer arribar la ciència a targets poc habituals: alumnat, famílies i entitats comunitàries vinculades a centres educatius.
  • Promoure vocacions científiques entre l’alumnat involucrant-nos en projectes reals de recerca i motivant-los a explorar i innovar a partir de la ciència en la pràctica.
  • Fomentar els valors i competències de la recerca i la cultura científica entre els mestres de les escoles de primària i secundària.

En aquest sentit, el proper 27 de setembre prop d’una una vintena de centres educatius del programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu”, impulsat pel Departament d’Educació, la Fundació Jaume Bofill i l’ICE-UAB, organitzaran activitats als seus municipis en col·laboració amb equips de recerca de diferents institucions, en les que s’implicaran l’alumnat, les famílies i el veïnat. Entre aquestes, destaquen els tallers divulgatius per observar el sol, la lluna i planetes com Saturn i Júpiter per així acostar l’astronomia a les famílies d’Igualada, que organitza l’Escola Gabriel Castellà en aliança amb l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC); una conferència sobre “Com afecta la contaminació a la salut” que donarà el tret de sortida del projecte de curs de l’Escola Madorell (Molins de Rei) en aliança amb els CCiTUB entorn a l’ODS3. Salut i benestar; i activitats per conscienciar del malbaratament alimentari al Mercat de Sant Sadurní organitzades per l’Escola la Pau en aliança amb l’ICTA-UAB. 

A més, durant tot el curs escolar, es desenvoluparan quinze projectes de recerca en diferents escoles i instituts, deu dels quals impulsats per la Fundació Jaume Bofill en centres educatius Magnet, i cinc d’altres entitats del consorci coordinador de la Nit de la Recerca.

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat2425 (101162003).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat2425 (101162003).