fbpx

Bloc I de Xerrades científiques al Centre Cívic Pere Quart

Ciutat:
Barcelona | 22/09/2021, de 21h a 22h | Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart | Xerrades de divulgació científica sobre genètica i biologia molecular

Xerrades científiques

En aquest espai es presentarà un bloc amb 3 xerrades científiques sobre genètica i biologia molecular de 20 minuts de duració cadascuna. 

Inscripcions a https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perequart/p/43247/nit-europea-de-la-recerca.

  • Desmuntant el LEGO: A la cerca d una cura per les malalties neurodegeneratives, a càrrec de Salvador Ventura de la Universitat Autonoma de Barcelona.

Xerrada divulgativa sobre l’origen de les malalties neurodegeneratives i de les iniciatives per buscar fàrmacs que les puguin aturar.

  • Juguem amb sabó? Com “matar” al virus, a càrrec de Jordi Esquena, de l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC), CSIC.

Conferència divulgativa sobre les propietats i aplicacions dels compostos tensioactius. Es mostraran gravacions d’experiments visuals, per il·lustrar les propietats dels tensioactius, i com aquests formen part de productes molt útils del nostre entorn, facilitant-nos una millor qualitat de vida, adaptada a la nostres necessitats. Es mostrarà la capacitat que tenen el tensioactius d’inactivar microorganismes infecciosos, com per exemple els virus, respectant el medi ambient.

  • Salvant vides! Definició de models 3D per a la determinació de molècules petites impossibles de descobrir per cap altre mètode a càrrec de César González Griñán, de la UB, BSC, CSIC-IQAC.

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Barcelona | 23/09/2021 | Edifici Històric de la UB | Tornen els cafès científics a la Universitat de Barcelona!
Amb motiu de la celebració de la Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night), experts i expertes de diferents àmbits compartiran amb el públic els seus coneixements.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).