Quàntica, tot és ciència quàntica!

Ciutat:
Girona, Auditori Casa de Cultura Divendres 30 Setembre, a les 10:00

Quàntica, tot és ciència quàntica!

Xerrada adreçada a alumnes de secundària/Batxillerat – Inscripcions

Pot un gat ser viu i mort alhora? És possible transmetre missatges d’una forma absolutament segura i indesxifrable? Pot travessar-se una paret? Superaran els ordinadors quàntics els actuals superordinadors? Estem a punt de poder teletransportar coses? Per què hi ha tan pocs elements químics?  Aquestes i d’altres qüestions seran tractades en una xerrada que combinarà informació amb entreteniment, el PowerPoint amb la matemàgia, el rigor amb l’humor. Una conferència en què els participants podran aprendre algun dels secrets de la mecànica quàntica i la seva rellevància en el món actual.

Dra. Sílvia Simon, directora de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital, professora del Departament de Química i investigadora de l’Institut de Química Computacional i Catàlisi de la Universitat de Girona.

Dr. Miquel Duran, professor del Departament de Química i investigador de l’Institut de Química Computacional i Catàlisi de la Universitat de Girona.

 

 

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).