Aigua, essencial a la nostra vida

Ciutat:
Girona, Auditori Casa de Cultura Dijous 28 Setembre, a les 10:00

Aigua, essencial en la nostra vida!

Xerrada adreçada a alumnes de secundària/Batxillerat – Inscripcions

Tots sabem com n’és, d’essencial, l’aigua per a la nostra vida. El canvi climàtic fa que aquest recurs sigui cada vegada més escàs. A més, l’aigua pot estar afectada per la presència de contaminants, deguts tant a fonts naturals com a l’ús que en fem els humans. Per tal d’assegurar la bona qualitat de l’aigua, cal disposar d’eines per controlar la contaminació. Però no només controlar-la; a partir de les dades sobre contaminació també es pot extreure informació relacionada amb la salut.

La Dra. Clàudia Fontàs, directora del Campus Aigua de la Universitat de Girona i professora del Departament de Química, exposarà la importància de la recerca en l’àmbit de l’aigua dins de la Universitat de Girona (UdG) i parlarà de la recerca de la UdG sobre el disseny de sistemes pioners en la detecció de contaminants en aigües.

El Dr. Lluís Coromines, investigador de l’Institut Català de l’Aigua (ICRA), ens explicarà com, a partir d’anàlisis químiques i microbiològiques de les aigües residuals, es pot extreure informació relacionada amb la salut. La covid n’és un cas particular molt important.

 

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).