Taller “Descobreix la vida d’una nena de la Catalunya medieval”

Ciutat:
Barcelona | 30/09/2022, de 10 h – 11 h | Escola Baloo | Taller divulgatiu sobre història medieval

Taller sobre història medieval

En aquest taller descobriran com la documentació històrica ens permet reconstruir la vida de persones anònimes que van viure fa molt de temps, com la Maria, una nena de la Catalunya de principis del segle XIII. Aquest taller fa servir la gamificació per apropar la recerca històrica a un públic familiar. L’activitat consta de dos taulells de joc –que representen l’arbre genealògic de la Maria i un plànol de la vila on vivia– i de targetes que contenen fragments de textos adaptats de pergamins medievals. El públic haurà de llegir les targetes per obtenir informació sobre la vida de la Maria i completar la informació que falta en els taulells. Al final de l’activitat, coneixeran la família i les amistats de la Maria i els llocs de la vila i dels camps dels voltants on treballava i jugava.

Es tracta d’un taller gamificat.

A càrrec de Núria Pacheco Catalán i Ignacio Díaz Sierra – UAB

Activitat tancada a l’escola

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).