fbpx

Serveix l’activisme creatiu per defensar a les comunitats en risc de degració ambiental?

Ciutat:
Barcelona | 21/09/2021, de 18 a 18.45h | Centre Cultural Sant Josep | Taller en què analitzarem casos on l'art o l'activisme creatiu hagin ajudat a comunitats amenaçades per la degradació de les seves condicions ambientals  

Serveix l’activisme creatiu per defensar a les comunitats en risc de degració ambiental?

Els participants (màx 30) analitzaran casos on l’art o l’activisme creatiu hagin ajudat a comunitats amenaçades per la degradació de les seves condicions ambientals. S’examinaran casos d’estudi, bé proposats per la moderadora, bé triats amb els/les participants de manera prèvia al taller. Es demanarà als participants: 1) Identificar una obra artística o una expressió creativa emprada en el cas proposat. 2) Analitzar les dimensions de justícia ambiental (distributiva, de representació, de participació) a les que apel·la la peça. 3) Examinar el tipus de transformació que la peça impulsa.

L’evidencia per sustentar aquest taller ve dels resultats del projecte CLAMOR (https://www.ourclamor.org), dut a terme en col·laboració entre la Universitat de Califòrina Berkeley y la Universitat Autònoma de Barcelona. Desitjablement, els participants del taller tindràn accés a internet per buscar documentació del cas proposat i per facilitar la seva interacció amb les dinàmiques plantejades (fent servir la plataforma Miro – https://miro.com/). 

A càrrec de Beatriz Rodriguez Labajos (UAB).

Si vols asistir en aquesta activitat, inscriu-te enviant un mail a pessicsdeciencia@gmail.com o trucant al telèfon 93 403 20 99.

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Barcelona | 23/09/2021 | Edifici Històric de la UB | Tornen els cafès científics a la Universitat de Barcelona!
Amb motiu de la celebració de la Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night), experts i expertes de diferents àmbits compartiran amb el públic els seus coneixements.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).