fbpx

Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Ciutat:
Taller online en anglès | 27/11/2020 a les 12 h Aquesta activitat consistirà en una breu presentació de 15 a 20 minuts que introduirà al públic els conceptes bàsics de l’estructura dels virus, de la fluorescència microscòpia i com, gràcies als recents avenços tecnològics, els científics poden estudiar detalls moleculars dels virus mitjançant aquesta tècnica. Es proporcionaran exemples d’aquesta investigació i s’explicaran de manera fàcilment comprensible. La presentació anirà seguida d’una demostració en directe de l’ús d’un microscopi modern per visualitzar els detalls moleculars de partícules individuals dels virus VIH-1 i SARS-CoV-2. Adreçat a estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris que estiguin interessats en la investigació dels virus i la microscòpia.

Aquesta activitat consistirà en una breu presentació de 15 a 20 minuts que introduirà al públic els conceptes bàsics de l’estructura dels virus, de la fluorescència microscòpia i com, gràcies als recents avenços tecnològics, els científics poden estudiar detalls moleculars dels virus mitjançant aquesta tècnica. Es proporcionaran exemples d’aquesta investigació i s’explicaran de manera fàcilment comprensible.
La presentació anirà seguida d’una demostració en directe de l’ús d’un microscopi modern per visualitzar els detalls moleculars de partícules individuals dels virus VIH-1 i SARS-CoV-2.
La sessió conclourà amb un torn de preguntes i respostes on el públic podrà fer preguntes relacionades amb la presentació.
Aquesta activitat es durà a terme via Zoom mitjançant, amb una combinació de captura de pantalles d’ordinador i imatges de càmeres web externes.

Organitzen

          

Responsables

Públic

Estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris que estiguessin interessats en la investigació dels virus i la microscòpia.

Objectius

  • Proporcionar al públic una comprensió bàsica del funcionament dels microscopis i de com, gràcies als recents avenços tecnològics, els científics poden utilitzar aquesta tecnologia per estudiar els detalls moleculars dels virus i les interaccions dels virus amb la cèl·lula objectiu/diana.
  • Divulgar la malaltia de la COVID-19, ja que demostrarà com els científics estudien els virus ja que inclourà una demostració en directe d’imatges dels virus VIH-1 i SARS-CoV-2.

Objectius de Desenvolupament Sostenible

 

 

 

Idioma

Anglès

Inscripció

Inscripció gratuïta. Aforament virtual limitat a 50 participants.

Enllaç de connexió Zoom: uvic-cat.zoom.us/j/98154247710

**This activity would be performed as a part of public engagement component of European Union’s Horizon 2020 Research and Innovation Programme, Marie Skłodowska-Curie Grant (Agreement No. 793830).

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Xerrada online |

En aquesta xerrada s’explicarà l’estudi REGICOR, “REgistre GIroní del COR” amb més de 12.000 participants, com exemple d’empoderament de la ciutadania i de millora en la prevenció de les malalties del cor. REGICOR té l’objectiu de contribuir a reduir significativament la càrrega d’aquesta malaltia amb tant d’impacte a la societat.

Adreçada a públic major de 16 anys.

27/11/2020 a les 17:15h

read more
#Arxivem la COVID19

#Arxivem la COVID19

Exposició online |

La UVic-UCC, com a membre del consorci català que coordina l’organització d’activitats dins la Nit de la Recerca a Catalunya, ha cregut important organitzar i divulgar, en el context i la situació que estem vivint a causa de la covid-19, aquesta exposició. En aquests moments en què més que mai la ciutadania és conscient que la recerca és fonamental i que sense ciència no hi ha futur, aquesta exposició posa la ciutadania en el punt central, ja que és a través del seu testimoni gràfic que s’ha documentat l’experiència col·lectiva que estem vivint.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).