fbpx

Quarks, els maons de la matèria

Ciutat:
Barcelona | 23/09/2021, de 11-11:45h | Auditori Barradas | Taller per entendre de què està formada la matèria i l'existència dels quarks  

Quarks, els maons de la matèria

De què està formada la matèria? Aquesta és una de les preguntes que ha despertat més curiositat al llarg de la història de la humanitat. Des de la formulació de l’existència dels quarks fa més de 50 anys hem estat testimonis de grans avenços, fruits dels esforços tant teòrics com experimentals. En la actualitat, podem dir que disposem d’una teoria sòlida que ens ajuda a entendre les lleis que governen la seva dinàmica a l’hora de formar els neutrons i protons que constitueixen els nuclis atòmics (així com altres partícules més exòtiques).

A càrrec dels membres del Grup de Física Hadrònica de la UB.

Si vols asistir en aquesta activitat, inscriu-te enviant un mail a pessicsdeciencia@gmail.com o trucant al telèfon 93 403 20 99. 

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Barcelona | 23/09/2021 | Edifici Històric de la UB | Tornen els cafès científics a la Universitat de Barcelona!
Amb motiu de la celebració de la Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night), experts i expertes de diferents àmbits compartiran amb el públic els seus coneixements.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).