fbpx

Plantes i pandèmies

Ciutat:
Barcelona | 27/11/2020, de 16:10h a 16.40h | Directe Online | Xerrada sobre com les plantes ens ajuden a lluitar contra les pandèmies, des de la pesta negra a la COVID19

Plantes i pandèmies: com les plantes ens ajuden a lluitar contra les pandèmies, des de la pesta negra a la COVID19 (Sala 12)

Les pandèmies són esdeveniments que tenen un fort impacte a la història de la humanitat i normalment, les plantes han estat la opció més a l’abast per intentar fer-ne front. En aquesta xerrada la Dra. Sònia Garcia parlarà sobre el paper que han tingut les plantes en les pandèmies mundials al llarg de la història (la pesta negra, la grip espanyola, la malària, etc.) fins arribar als nostres dies amb la COVID19 i l’ús de derivats vegetals en tractaments experimentals que busquen pal·liar els símptomes que comporta aquesta malaltia.

A càrrec de Sònia Garcia, Institut Botànic de Barcelona (Barcelona).

Aquesta activitat s’emetrà en directe. Pots participar-hi activament a través de la plataforma Zoom (inscriu-te aquí abans del 24 de noviembre i t’enviarem l’enllaç) o bé la pots seguir al nostre canal de YouTube, la trobaràs programada en aquest enllaç.

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Xerrada online |

En aquesta xerrada s’explicarà l’estudi REGICOR, “REgistre GIroní del COR” amb més de 12.000 participants, com exemple d’empoderament de la ciutadania i de millora en la prevenció de les malalties del cor. REGICOR té l’objectiu de contribuir a reduir significativament la càrrega d’aquesta malaltia amb tant d’impacte a la societat.

Adreçada a públic major de 16 anys.

27/11/2020 a les 17:15h

read more
Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Taller online en anglès |

27/11/2020 a les 12 h

Aquesta activitat consistirà en una breu presentació de 15 a 20 minuts que introduirà al públic els conceptes bàsics de l’estructura dels virus, de la fluorescència microscòpia i com, gràcies als recents avenços tecnològics, els científics poden estudiar detalls moleculars dels virus mitjançant aquesta tècnica. Es proporcionaran exemples d’aquesta investigació i s’explicaran de manera fàcilment comprensible.
La presentació anirà seguida d’una demostració en directe de l’ús d’un microscopi modern per visualitzar els detalls moleculars de partícules individuals dels virus VIH-1 i SARS-CoV-2.

Adreçat a estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris que estiguin interessats en la investigació dels virus i la microscòpia.

read more
El bosc del riu

El bosc del riu

Visita guiada exposició + taller |

Museu del Ter. 25/11/2020 – 9h – 10:15h / 10:45h – 12h / 12:30h – 13:30h / 17h – 18:15h

L’activitat “El bosc del riu” pretén donar a conèixer i descobrir les funcions del bosc de ribera emmarcat dins el projecte LIFE ALNUS.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).