Barcelona

Del 27 de setembre al 2 d’octubre de 2022, més de 100 activitats t’esperen al node de Barcelona, coordinat des de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació “la Caixa”, la Universitat de Barcelona (UB) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) com a entitat coordinadora de tots els nodes de Catalunya. Hi trobaràs una gran oferta de xerrades, tallers i taules rodones distribuïdes en diverses seus: la bilbioteca Gabriel García Màrquez i la biblioteca de Montbau, els centres cívics Casa Golferichs i Vil·la Urània, la fàbrica Fabra i Coats, el centre de vida comunitària de Trinitat Vella i el centre cultural Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat.

Descobriràs que tots som mutants, què tenen a veure les matemàtiques amb el “Viatje al Centre la Terra”, com crear el punt més fred de l’univers o com cultivar òrgans; tot el que puguis saber sobre el càncer i el nostre material genètic, o sobre nous materials per generar energia; veuràs com un sismògraf recull les teves vibracions en directe i molt més!

A més, podràs gaudir d’un espectacular Science Slam amb premi al bar de la Barceloneta Black Lab, de tota una fira de demostracions a Cosmocaixa i d’una àmplia programació de Cafès Científics es tractaran nombrosos temes d’actualitat d’una manera distesa i molt propera, ofertats per la UB a través de la seva Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i).

A la programació en línia també trobaràs, el 30 de setembre al canal de Youtube de la Nit de la Recerca, 15 noves microxerrades impartides per investigadores i investigadors sobre temes tan diversos com l’epigenètica, el càncer i la inmunoteràpia, la física quàntica, la sostenibilitat energètica i molt més!

Podeu consultar:

  • Les activitats presencials aquí
  • Les activitats online aquí

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).