Tallers participatius i interactius – NANO Research Night

Ciutat:
Barcelona | 27/11/2020, de 18:30h a 20:15h | CosmoCaixa | Tallers participatius i interactius en l'àmbit de la nanociència

Tallers interactius i participatius

 Fake News Nano (Aula BETA) – Taller interactiu i participatiu sobre diferents notivials, reals i verdaderes, on el públic ha d’endevinar les reals i les falses. Consisteix en una breu introducció de què són les fake news, on les podem trobar i com poden influenciar l’opinió pública. Després comença la part de la dinàmica, on els grup es divideix en 3 blocs: 2 grups de compradors (uns ben informats i els altres no) i un de venedors (el venedors porten productes nano fake i productes reals). Els compradors hauran d’escollir què es queden i què no es queden i justificar perquè ho han fet. Al final es fa un intercanvi d’opinions entre els participants i es genera un petit debat. (SOCNANO)

 La Nano pels ODS (Aula GAMMA) – Taller interactiu i participatiu on es presentaran els ODS de la ONU. Entre aquests, s’enumeraran en quins la nano hi pot tenir un impacte positiu. Després s’exposaran diferents tecnologies nano que podrien combatre els problemes que pretenen solucionar els objectius i es demanarà al públic, que s’haurà repartit en grups que plantegi una solución nano per els ODS. (SOCNANO)

“Ajuda’ns a fer grafè”, per IMB (Aula GAMMA) – Intro grafè – Mini explicació – Pràctica plastina • Transferència de grafè CVD – Demo delaminació electroquímica – Scoop grafè • Conducció del grafè transferit. Electrònica flexible – Demo circuit amb LEDs. En què consisteix i què es fabrica en una sala blanca de microelectrònica? Descobreix una de les sales blanques més grans del sud d’Europa, vesteix-te amb la indumentària pròpia d’aquest espai i si tens ganes fes-te un selfie amb el mòbil en aquest entorn.

 

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).