fbpx

Matemàtica i malaltia de Parkinson

Ciutat:
Barcelona | 28/11/2020, de 11.00h a 11.30h | Directe Online | Xerrada sobre l'ús de les matemàtiques en la cura del Parkinson

Matemàtica i malaltia de Parkinson

Breu xerrada sobre l’ús de les matemàtiques per ajudar a curar la malaltia de Parkinson. La xerrada aniria dirigida a adults joves, sense necessitat d’experiència en neurologia/matemàtiques.

Idioma: Espanyol

La malaltia de Parkinson és un gran problema de salut mundial que afecta a moltes persones grans. Tot i que encara no hi ha cura, hi ha diverses teràpies per controlar els símptomes. Matemàtica i informàtica ajuden a millorar aquestes teràpies de diverses maneres. La xerrada donarà una perspectiva sobre com conceptes matemàtics molt abstractes poden aplicar-se a problemes de neurociència i també neurologia.

A càrrec de Dmitrii Todorov, investigador postdoctoral finançat per una beca Marie Curie de la UE, de la unitat de Neurociència Computacional de Centre de Recerca Matemàtica.

Aquesta activitat s’emetrà en directe. Pots participar-hi activament a través de la plataforma Zoom (inscriu-te aquí abans del 24 de noviembre i t’enviarem l’enllaç) o bé la pots seguir al nostre canal de YouTube, la trobaràs programada en aquest enllaç.

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Xerrada online |

En aquesta xerrada s’explicarà l’estudi REGICOR, “REgistre GIroní del COR” amb més de 12.000 participants, com exemple d’empoderament de la ciutadania i de millora en la prevenció de les malalties del cor. REGICOR té l’objectiu de contribuir a reduir significativament la càrrega d’aquesta malaltia amb tant d’impacte a la societat.

Adreçada a públic major de 16 anys.

27/11/2020 a les 17:15h

read more
Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Taller online en anglès |

27/11/2020 a les 12 h

Aquesta activitat consistirà en una breu presentació de 15 a 20 minuts que introduirà al públic els conceptes bàsics de l’estructura dels virus, de la fluorescència microscòpia i com, gràcies als recents avenços tecnològics, els científics poden estudiar detalls moleculars dels virus mitjançant aquesta tècnica. Es proporcionaran exemples d’aquesta investigació i s’explicaran de manera fàcilment comprensible.
La presentació anirà seguida d’una demostració en directe de l’ús d’un microscopi modern per visualitzar els detalls moleculars de partícules individuals dels virus VIH-1 i SARS-CoV-2.

Adreçat a estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris que estiguin interessats en la investigació dels virus i la microscòpia.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).