fbpx

L’Institut de Recerca de Sant Pau fa front a la pandèmia

Ciutat:
Barcelona | 27/11/2020, de 16.30h a 18.30h | Hospital de la Santa Creu i Sant Pau | Xerrada per mostrar com Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona s'ha adaptat a la situació de crisi sanitària mundial

L’Institut de Recerca de Sant Pau fa front a la pandèmia:  reptes dels professionals de la recerca per mantenir l’activitat

L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, ajustant-se al lema d’enguany “recerca pel canvi”, vol mostrar com ha s’ha adaptat a la situació de crisi sanitària mundial provocada pel nou coronavirus pel que fa l’activitat científica de l’Institut en relació a la Covid-19.

Les activitats seran conduïdes pels científics de l’Institut de Recerca de Sant Pau mostrant com han focalitzat la recerca en la Covid-19 aprofitant la seva relació amb els malalts, o com una àrea de l’Institut de Recerca s’ha convertit en hospital oncohematològic per atendre amb tota seguretat malalts immunodeprimits.

Com d’altres científics han aprofitat les seves línies de Recerca per aprofundir en el coneixement científic en el nou coronavirus o com els laboratoris de l’Institut de Recerca han donat suport a l’Hospital o com, en temps record i gràcies a un mecenes, s’ha creat un biobanc per mantenir teixits de cara a futures investigacions en aquesta malaltia.

A càrrec de Dr. Pere Domingo, Dr. José Manuel Soria, Dr. Elisa Llurba, Dra. Rosa Antonijoan i Dr. Jordi Surrallés

Podeu seguir l’activitat en directe online el 27 de novembre a les 16:30h per Zoom: https://us02web.zoom.us/j/82728035749

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Xerrada online |

En aquesta xerrada s’explicarà l’estudi REGICOR, “REgistre GIroní del COR” amb més de 12.000 participants, com exemple d’empoderament de la ciutadania i de millora en la prevenció de les malalties del cor. REGICOR té l’objectiu de contribuir a reduir significativament la càrrega d’aquesta malaltia amb tant d’impacte a la societat.

Adreçada a públic major de 16 anys.

27/11/2020 a les 17:15h

read more
Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Taller online en anglès |

27/11/2020 a les 12 h

Aquesta activitat consistirà en una breu presentació de 15 a 20 minuts que introduirà al públic els conceptes bàsics de l’estructura dels virus, de la fluorescència microscòpia i com, gràcies als recents avenços tecnològics, els científics poden estudiar detalls moleculars dels virus mitjançant aquesta tècnica. Es proporcionaran exemples d’aquesta investigació i s’explicaran de manera fàcilment comprensible.
La presentació anirà seguida d’una demostració en directe de l’ús d’un microscopi modern per visualitzar els detalls moleculars de partícules individuals dels virus VIH-1 i SARS-CoV-2.

Adreçat a estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris que estiguin interessats en la investigació dels virus i la microscòpia.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).