LES OBRERES DEL TER. UNA MAJORIA INVISIBLE

Ciutat:
Catalunya Central-Manlleu | 30/09/2022 18 h – 19 h | Museu del Ter | Taller

LES OBRERES DEL TER. UNA MAJORIA INVISIBLE

En la visita guiada “Les obreres del Ter. Una majoria invisible” al Museu del Ter, s’explicarà la recerca històrica que ha permès reflectir el paper protagonista de les treballadores del tèxtil al Ter que durant molts anys ha estat invisibilitzat i silenciat.

Inscripcions al setembre a través del formulari que trobareu a l’agenda del Museu del Ter.

Les obreres del tèxtil, estudiades i reivindicades des del Museu del Ter

Durant els darrers anys als museus a poc a poc han anat prenent consciència de la necessitat de visibilitzar les dones en les col·leccions i, sobretot, en els relats. Amb la voluntat de revertir el menysteniment del seu paper històric i reivindicar-les com a part legítima del patrimoni i la memòria col·lectiva ja fa anys que al Museu del Ter posen les dones del tèxtil en el centre d’atenció. La recerca ha estat la base per reivindicar-ne la memòria. Fruit d’aquesta atenció i treball, disposen ara, per exemple, d’una bona col·lecció de fotografia històrica de les dones del tèxtil al Ter, i del testimoni de desenes de dones que van treballar en aquelles fàbriques.

Aquest llarg treball de recerca es va incorporant al discurs del Museu del Ter i a diversos projectes educatius i de divulgació. Hem de destacar la producció de l’espectacle teatral “Bates blaves” l’any 2016, la producció de l’exposició temporal “Xinxes, puces i fabricantes. Les treballadores del tèxtil al Ter”, de l’any 2018, l’ampliació de la presència de les dones a l’exposició permanent amb un nou espai l’any 2019, o el bateig de la Plaça on es troba el museu amb el nom de Plaça de les Dones del Ter, entre altres.

Aquesta activitat forma part del projecte NitRecerCat (101061189) que està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea.

 

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).