fbpx

Les cèl·lules mare a les plantes. Les plantes i la immortalitat

Ciutat:
Tertúlia de Literatura Científica online| Amb Ana Caño, investigadora del Consell Superior de Investigacions Científiques (CSIC) al Centre d’Investigació en Agrigenòmica (CRAG). 20/11/2020 a les 11:30 h

El 20 de novembre a la 14a edició de les Tertúlies de Literatura Científica, lAna Caño, investigadora del Consell Superior de Investigacions Científiques (CSIC) al Centre d’Investigació en Agrigenòmica (CRAG) ens impartirà la conferència “Les cèl·lules mare a les plantes. Les plantes i la immortalitat”.

Les plantes estan molt influenciades pels canvis ambientals circumdants, que donen forma al creixement i el desenvolupament durant tot el cicle de vida de la planta.

Explicar com es coordinen els senyals interns i externs per regular espacialment i temporal el desenvolupament de la planta és essencial per comprendre’n l’aptitud òptima i l’èxit reproductiu.

La recerca de la Dra. Caño té com a objectiu el coneixement dels determinants moleculars i cel·lulars que regeixen la senyalització i el desenvolupament de les plantes, és a dir, dels processos mitjançant els quals les hormones esteroides vegetals (conegudes com brassinoesteroides) controlen el creixement i l’adaptació a l’entorn canviant, en particular a la sequera, actualment un dels problemes més importants de l’agricultura.

Adreçat a estudiants pre-universitaris, universitaris i públic en general interessat per aquesta temàtica.

______________________________________________

Inscripció gratuïta a través del formulari d’inscripció.

Places: 500

Data límit d’inscripció: 13/11/2020

Per poder connectar-te en aquest webinar has d’omplir aquest formulari d’inscripció. Uns dies abans rebràs un correu electrònic amb l’enllaç Zoom a través del qual podreu connectar.

 

Com tenim els boscos de ribera a Catalunya? Recerca aplicada a la conservació de les vernedes

Com tenim els boscos de ribera a Catalunya? Recerca aplicada a la conservació de les vernedes

Xerrada online |

La xerrada anirà a càrrec de Jordi Camprodon i Subirachs, doctor en biologia, investigador del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), professor i investigador del grup de recerca Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental (BETA) de la UVic-UCC, que enfocarà la xerrada sobre l’estudi del decaïment del vern a la conca de l’Alt Ter en el marc del projecte Life Alnus.

27/11/2020 a les 18:30 h.

Oberta a tothom

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).