fbpx

L’enginy (in)visible. Dones catalanes en l’àmbit de la tecnologia: passat, present i futur

Ciutat:
Exposició online | Aquesta exposició posa de manifest la dificultat que al llarg de la història, i també en l’actualitat, ha trobat la promoció del talent femení en l’àmbit tecnològic. La mostra porta per títol “L’Enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur”, i l’han elaborat conjuntament la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) de la UVic-UCC amb la Universitat Politècnica de Catalunya, la Societat Catalana de Tecnologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i Hewlett-Packard.  

Aquesta exposició posa de manifest la dificultat que al llarg de la història, i també en l’actualitat, ha trobat la promoció del talent femení en l’àmbit tecnològic. La mostra porta per títol “L’Enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur”, i l’han elaborat conjuntament la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) de la UVic-UCC amb la Universitat Politècnica de Catalunya, la Societat Catalana de Tecnologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i Hewlett-Packard.

L’exposició recull casos i testimonis de dones enginyeres des de principis del segle XX i fins a l’actualitat, a Catalunya i al món, a través d’imatges, declaracions escrites i vídeos accessibles amb codis QR. Segons la mostra, la dècada dels 80 va ser un punt d’inflexió en la presència de dones en estudis d’àmbit tecnològic: si fins llavors a Catalunya el percentatge de dones enginyeres no superava el 2% dels llicenciats, a partir d’aquell moment la xifra va augmentar malgrat que no supera el 30%.

Així, mentre en l’actualitat tots els estudis universitaris han assolit percentatges paritaris entre homes i dones, aquestes segueixen essent minoria a totes les titulacions tecnològiques. Per això la mostra té com a objectiu incentivar les vocacions científico-tecnològiques en dones i generar consciència sobre l’impacte tan profund que tenen els estereotips de gènere sobre la carrera professional que s’escull.

Podeu veure l’exposició a https://mon.uvic.cat/nitrecerca/esdeveniment/exposicio-online-lenginy-invisible-dones-catalanes-en-lambit-de-la-tecnologia-passat-present-i-futur/

Objectius de Desenvolupament Sostenible

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).