fbpx

L’embrió fantàstic: mirant des de dins com es protegeix abans de tenir un sistema immune

Ciutat:
Barcelona | 27/11/2020, de 17.30h a 18.00h | Directe Online | Xerrada sobre embriologia, immunologia i fertilitat

L’embrió fantàstic: mirant des de dins com es protegeix abans de tenir un sistema immune

Xerrada de divulgació científica en què es presentaran descobriments recents relacionats amb preguntes centrals de l’embriologia, la immunologia i la fertilitat humanes, i es mostrarà com les estudien al “Laboratori de Dinàmiques Cel·lulars i de Teixits” de l’CRG. La xerrada serà interactiva amb el públic en tot moment, i en l’última part es generarà un diàleg entre tots els assistents a través de les seves preguntes i reflexions. Què és el primer que forma un embrió humà? El cor? El cervell? El més important a l’inici del desenvolupament embrionari és establir un entorn segur que permeti fabricar òrgans i posar-los a funcionar. Un cop naixem, és el sistema immune qui s’encarrega de protegir-nos. Però, com fa un embrió per estar protegit abans de tenir un sistema immune? En aquesta xerrada farem un viatge per dins de l’embrió per veure com es repara i defensa autònomament, entendrem com els investigadors filmem l’inici de la formació d’un ésser viu, i veurem com aquestes investigacions podrien ajudar-nos a millorar la fertilitat humana.

A càrrec d’Esteban Hoijman, CRG

Aquesta activitat s’emetrà en directe. Pots participar-hi activament a través de la plataforma Zoom (inscriu-te aquí abans del 24 de noviembre i t’enviarem l’enllaç) o bé la pots seguir al nostre canal de YouTube, la trobaràs programada en aquest enllaç.

Com tenim els boscos de ribera a Catalunya? Recerca aplicada a la conservació de les vernedes

Com tenim els boscos de ribera a Catalunya? Recerca aplicada a la conservació de les vernedes

Xerrada online |

La xerrada anirà a càrrec de Jordi Camprodon i Subirachs, doctor en biologia, investigador del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), professor i investigador del grup de recerca Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental (BETA) de la UVic-UCC, que enfocarà la xerrada sobre l’estudi del decaïment del vern a la conca de l’Alt Ter en el marc del projecte Life Alnus.

27/11/2020 a les 18:30 h.

Oberta a tothom

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).