fbpx

La COVID-19. La vacuna, el sistema immunitari

Ciutat:
Tertúlia de Literatura Científica online | Amb Bonaventura Clotet, Dr. en Medicina i cap de serveis de Malalties Infecciones de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i director de la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat de la UVic-UCC. 24/11/2020 a les 11:30 h.

El 24 de novembre a la 14a edició de les Tertúlies de Literatura Científica, Bonaventura Clotet, Dr. en Medicina i cap de serveis de Malalties Infecciones de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i director de la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat de la UVic-UCC, ens impartirà la conferència “La COVID-19. La vacuna, el sistema immunitari”.

Doctor en Medicina per la UAB amb una tesi sobre malalties autoimmunes (1981), durant la seva residència en Medicina Interna a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona, va coincidir amb el primer cas de sida descrit a Espanya. Aquest fet va ser el detonant perquè centrés la seva carrera en aquesta malaltia, com a cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona (1987-2015) i com a president i fundador de la Fundació Lluita contra la Sida (1992). El 1995 va crear l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, amb el suport de “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que continua dirigint.

Davant la nova pandèmia de COVID-19, l’experiència acumulada al llarg de més de 25 anys en virologia i en l’estudi del sistema immunitari ha permès al doctor Clotet i als equips que dirigeix proposar, des del primer moment, projectes de recerca contra el SARS-CoV-2 i estar en primera línia en la lluita contra el virus. Els projectes que desenvolupen se centren en diferents àrees de treball que van des del tractament fins a la prevenció i la detecció del virus.

Adreçat a estudiants pre-universitaris, universitaris i públic general interessat per la temàtica.

_________________________________________

Inscripció gratuïta a través del formulari d’inscripció.

Places: 500

Data límit d’inscripció: 17/11/2020

Per poder connectar-te en aquest webinar has d’omplir aquest formulari d’inscripció. Uns dies abans rebràs un correu electrònic amb l’enllaç Zoom a través del qual podreu connectar.

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Xerrada online |

En aquesta xerrada s’explicarà l’estudi REGICOR, “REgistre GIroní del COR” amb més de 12.000 participants, com exemple d’empoderament de la ciutadania i de millora en la prevenció de les malalties del cor. REGICOR té l’objectiu de contribuir a reduir significativament la càrrega d’aquesta malaltia amb tant d’impacte a la societat.

Adreçada a públic major de 16 anys.

27/11/2020 a les 17:15h

read more
Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Taller online en anglès |

27/11/2020 a les 12 h

Aquesta activitat consistirà en una breu presentació de 15 a 20 minuts que introduirà al públic els conceptes bàsics de l’estructura dels virus, de la fluorescència microscòpia i com, gràcies als recents avenços tecnològics, els científics poden estudiar detalls moleculars dels virus mitjançant aquesta tècnica. Es proporcionaran exemples d’aquesta investigació i s’explicaran de manera fàcilment comprensible.
La presentació anirà seguida d’una demostració en directe de l’ús d’un microscopi modern per visualitzar els detalls moleculars de partícules individuals dels virus VIH-1 i SARS-CoV-2.

Adreçat a estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris que estiguin interessats en la investigació dels virus i la microscòpia.

read more
#Arxivem la COVID19

#Arxivem la COVID19

Exposició online |

La UVic-UCC, com a membre del consorci català que coordina l’organització d’activitats dins la Nit de la Recerca a Catalunya, ha cregut important organitzar i divulgar, en el context i la situació que estem vivint a causa de la covid-19, aquesta exposició. En aquests moments en què més que mai la ciutadania és conscient que la recerca és fonamental i que sense ciència no hi ha futur, aquesta exposició posa la ciutadania en el punt central, ja que és a través del seu testimoni gràfic que s’ha documentat l’experiència col·lectiva que estem vivint.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).