fbpx

Knowledge Talk. La pobresa comporta malaltia?. Oriol Mitjà

Ciutat:
Vídeo | Oriol Mitjà ens explica com va detectar el pian, una malaltia de la pell infecciosa, semblant a la lepra, present en una gran part de la població de Papua Nova Guinea i com va aconseguir trobar-hi la cura.

Oriol Mitjà, metge investigador de malalties infeccioses a l’Hospital Trias i Pujol i a la Fundació Lluita contra la Sida, membre de l’equip d’investigadors de la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat de la UVic-UCC, que dirigeix el Dr. Bonaventura Clotet, ens explica en aquesta càpsula audiovisual com va detectar el pian, una malaltia de la pell infecciosa, semblant a la lepra, present en una gran part de la població de Papua Nova Guinea i com va aconseguir trobar-hi la cura. Per altra banda, també parla sobre la situació actual d’aquests països en què la pobresa és un gran obstacle per accedir a certes necessitats bàsiques per a la seva supervivència.

El vídeo està subtitulat al català, castellà i anglès.

 

Objectius de Desenvolupament Sostenible

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Xerrada online |

En aquesta xerrada s’explicarà l’estudi REGICOR, “REgistre GIroní del COR” amb més de 12.000 participants, com exemple d’empoderament de la ciutadania i de millora en la prevenció de les malalties del cor. REGICOR té l’objectiu de contribuir a reduir significativament la càrrega d’aquesta malaltia amb tant d’impacte a la societat.

Adreçada a públic major de 16 anys.

27/11/2020 a les 17:15h

read more
Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Taller online en anglès |

27/11/2020 a les 12 h

Aquesta activitat consistirà en una breu presentació de 15 a 20 minuts que introduirà al públic els conceptes bàsics de l’estructura dels virus, de la fluorescència microscòpia i com, gràcies als recents avenços tecnològics, els científics poden estudiar detalls moleculars dels virus mitjançant aquesta tècnica. Es proporcionaran exemples d’aquesta investigació i s’explicaran de manera fàcilment comprensible.
La presentació anirà seguida d’una demostració en directe de l’ús d’un microscopi modern per visualitzar els detalls moleculars de partícules individuals dels virus VIH-1 i SARS-CoV-2.

Adreçat a estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris que estiguin interessats en la investigació dels virus i la microscòpia.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).