fbpx

Florence Nightingale, realitats que es connecten

Ciutat:
Exposició online | Coincidint amb l’Any Internacional de la Infermera i la Llevadora i amb el 200è aniversari del naixement de la infermera, estadista i escriptora anglesa Florence Nightingale (Florència, 12 de maig de 1820-Londres, 13 d’agost de 1910), la Biblioteca ha preparat aquesta exposició en col·laboració amb la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB), per recordar aquesta figura considerada precursora de la infermeria professional. Un bon motiu per recordar i posar en valor aspectes significatius de la seva vida, els quals, salvant les distàncies, es poden vincular amb la infermeria actual.  

Coincidint amb l’Any Internacional de la Infermera i la Llevadora i amb el 200è aniversari del naixement de la infermera, estadista i escriptora anglesa Florence Nightingale (Florència, 12 de maig de 1820-Londres, 13 d’agost de 1910), la Biblioteca ha preparat aquesta exposició en col·laboració amb la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB), per recordar aquesta figura considerada precursora de la infermeria professional. Un bon motiu per recordar i posar en valor aspectes significatius de la seva vida, els quals, salvant les distàncies, es poden vincular amb la infermeria actual.

La formació més enllà de les aules, el compromís amb les persones, la indivisibilitat entre assistència i investigació i la incorporació de l’entorn en les cures que proporcionen les infermeres són algunes de les aportacions que es veuran en aquest petit homenatge a Florence Nightingale.

L’exposició s’estructura en sis apartats: viatge, compromís, docència, investigació, sistema de cures i lideratge; sis aspectes essencials en la història vital i professional de Nightingale. La relectura del seu llegat permet connectar passat i present, com un estímul que contribueix a l’avenç professional i a la projecció social de la infermeria.

Inicialment la mostra estava pensada i preparada per ser exposada a les vitrines de la Biblioteca, però la situació de mesures excepcionals a causa de la COVID19 no ho ha permès. Així que se n’ha fet una adaptació virtual que s’ha penjat en línia juntament amb les altres exposicions que ha portat a terme la Biblioteca en les seves dues seus.

Per adaptar-la a un entorn virtual, diversos membres del professorat i de la comunitat investigadora de la Universitat han gravat un vídeo molt breu sobre cadascun d’aquests aspectes.

Aquesta exposició també vol ser un acte d’agraïment a tantes i tants professionals que durant la pandèmia de la malaltia per COVID-19 s’han mantingut al costat dels malalts i han contribuït a fer que les cures esdevinguessin una flama de solidaritat i esperança per a tantes i tantes persones.

Podeu veure l’exposició i tot el material a la web de la Biblioteca de la UVic-UCC.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).