fbpx

Fiabilitat de les fonts d’informació en salut a Internet

Ciutat:
Barcelona | 28/11/2020, de 12.20h a 12.50h | Directe Online | Xerrada per aprendre a diferenciar fonts d'informació fiables de les que no ho són

Aprèn a saber en qui pots confiar: fiabilitat de les fonts d’informació en salut a Internet (Sala 12)

Segons estudis portats a terme per l’Observatorio Nacional de las Telecomunicaciones y de la SI, i el Reuters Institute i la Universitat d’Oxford, més de la meitat de la població cerca informació sobre salut a Internet i més de la meitat dels pacients cerca informació sobre la seva malaltia. En aquest sentit, quasi la meitat dels pacients que han cercat informació mèdica a Internet han seguit recomanacions sobre salut que han trobat allà i una gran part confien en els mitjans socials per assessorar-se sobre temes mèdics.

Malauradament, no tot el que hi ha a Internet és confiable, doncs alguna informació pot provenir de fonts poc fiables o rigoroses. Per lluitar contra això, les eines més utilitzades en l’àmbit sanitari són els codis de conducta, les guies d’usuaris o els instruments de certificació i d’acreditació.

En aquesta activitat pretenem donar a conèixer aquesta situació i la necessitat de tenir presents una sèrie de principis bàsics (que explicarem detalladament) per aprendre a diferenciar fonts d’informació fiables de les que no ho són.

Amb la col·laboració d’Ana María Merino, María Costa, Silvia Sastre i Marcos Antonio Catalán Vega

Aquesta activitat s’emetrà en directe. Pots participar-hi activament a través de la plataforma Zoom (inscriu-te aquí abans del 24 de noviembre i t’enviarem l’enllaç) o bé la pots seguir al nostre canal de YouTube, la trobaràs programada en aquest enllaç.

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Com la recerca catalana pot empoderar a la ciutadania en prevenir les malalties del cor: l’estudi REGICOR

Xerrada online |

En aquesta xerrada s’explicarà l’estudi REGICOR, “REgistre GIroní del COR” amb més de 12.000 participants, com exemple d’empoderament de la ciutadania i de millora en la prevenció de les malalties del cor. REGICOR té l’objectiu de contribuir a reduir significativament la càrrega d’aquesta malaltia amb tant d’impacte a la societat.

Adreçada a públic major de 16 anys.

27/11/2020 a les 17:15h

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).