fbpx

Dones, esport, mitjans esportius i discursos masclistes

Ciutat:
Taula rodona online | En el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones 25/11/2020 a les 11:30 h

Taula rodona en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones del proper 25 de novembre de 2020, on es debatrà i parlarà de la relació de l’esport i la violència masclista.
L’esport, i especialment el futbol, es configura com un espai de difusió del discurs d’odi (masclisme, racisme, homofòbia…). L’objectiu d’aquesta activitat és observar i lluitar contra aquests discursos d’odi mitjançant l’anàlisi de la informació periodística i els comentaris de l’audiència publicats en els principals mitjans escrits de l’estat espanyol (Marca, As, Sport i Mundo Deportivo).
Els resultats mostren una informació més o menys respectuosa amb la igualtat i, al mateix temps, un espai de comentaris obert a insults i violència masclista, racista i homòfoba. Com a conclusió, es planteja la necessitat de narratives alternatives i contranarratives per lluitar contra el discurs d’odi online i offline.

Participants

Organitzen

 

 

 

Responsable

Raúl Martínez Corcuera – Professor de la UVic-UCC i investigador del Grup de Recerca Learning, Media & Social Interactions (LMI)

Públic

Estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris.

Objectius

 

 

  • Contribuïr al seguiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible:

 

 

 

Idioma

Català

Inscripció

No cal inscripció. Es retransmetrà via streaming a través del canal de Youtube de la UVic-UCC.

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).