fbpx

El sincrotró ALBA: com manipular electrons per servir a la societat

Ciutat:
Tertúlia de Literatura Científica online | Amb amb Caterina Biscari, Dra.en Ciències Físiques i directora del Sincrotró ALBA. 18/11/2020 a les 11 h.

El 18 de novembre tornarem a tenir una nova sessió de les Tertúlies de Literatura Científica, aquesta vegada amb amb Caterina Biscari, Dra.en Ciències Físiques i directora del Sincrotró ALBA.

«Entendre com manipular els electrons perquè facen allò que volem i entendre la interacció entre la matèria i la llum seria impensable sense la teoria de la relativitat», explica aquesta científica, que ha desenvolupat la seva carrera com a investigadora en diversos sincrotrons del món, i sobretot als Laboratoris Nacionals de Frascati de l’Institut Nacional de Física Nuclear, a Itàlia. Caterina Biscari assenyala darrere seu una de les set línies experimentals de l’ALBA i explica que just aquesta funciona basant-se en l’efecte fotoelèctric, la descripció de la qual li va valdre el Nobel a Einstein.

Adreçat a estudiants pre-universitaris, universitaris i públic en general interessat per aquesta temàtica.


Inscripció gratuïta a través del formulari d’inscripció.

Places: 500

Data límit d’inscripció: 11/11/2020

Per poder connectar-te en aquest webinar has d’omplir aquest formulari d’inscripció. Uns dies abans rebràs un correu electrònic amb l’enllaç Zoom a través del qual podreu connectar.

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).