fbpx

Ciència als mercats

Ciutat:
Tarragona | Del 13 al 26/09/2021 | Mercats i Mercadets de Tarragona Les parades de fruites i verdures participen de la iniciativa Ciència als mercats, que vol donar a conèixer els beneficis per a la salut dels polifenols, que trobem en consumir fruita i verdura de temporada i proximitat.

La Nit Europea de la Recerca arrenca a Tarragona amb l’activitat Ciència als mercats. Des del 13 fins el 26 de setembre a les parades de fruita i verdura d’aquests espais es podrà trobar informació sobre què són els polifenols, quins són els beneficis per a la salut d’aquests compostos naturals i quins són els productes de temporada que en tenen un contingut més alt. La iniciativa, organitzada per la Universitat Rovira i Virgili en col·laboració amb Mercats de Tarragona, té per objectiu fomentar i posar en valor el consum de producte de temporada i proximitat aportant informació avalada científicament i fer divulgació sobre un concepte, el dels polifenols, que encara no és prou conegut.

A les parades de fruites i verdures dels mercats i mercadets de Tarragona es mostraran diverses il·lustracions que permetran identificar quins són els productes amb un contingut més alt en polifenols i quins són els beneficis que aquests compostos tenen per a la salut. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració del Grup de Recerca en Nutrigenòmica de la URV, que té una línia de investigació centrada en l’estudi dels polifenols dels aliments de temporada i proximitat i que ha avalat els continguts dels cartells en base als resultats de la seva recerca. La iniciativa s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures.

El Mercat Central de Tarragona i el de Torreforta participen d’aquesta campanya, així com els mercadets de Bonavista, Sant Pere i Sant Pau, Plaça del Fòrum, Plaça dels Carros, la Móra i Sant Salvador. Aquesta activitat té el suport de la Diputació de Tarragona.

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Barcelona | 23/09/2021 | Edifici Històric de la UB | Tornen els cafès científics a la Universitat de Barcelona!
Amb motiu de la celebració de la Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night), experts i expertes de diferents àmbits compartiran amb el públic els seus coneixements.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).