Com notem el canvi global a escala local?
Sovint sentim a parlar del canvi climàtic, però moltes de les conseqüències que apareixen habitualment als mitjans de comunicació fan referència a llocs molt allunyats. Només estan en perill els casquets polars? Què passaria si parléssim de com s’està veient aquest procés, ja en aquests moments, a Catalunya?
Per exemple, en el cas del Maresme o el Delta de l’Ebre, la costa catalana es veurà afectada? O, com ens podem preparar davant els episodis extrems de sequera i les tempestes? Quines conseqüències estem veient o veurem en el futur proper en els nostres estils de vida, en el disseny dels nostres pobles o ciutats, en el nostre oci, o inclús en la nostra salut?
Persones expertes:
- Federico Demaria. Departament d’Història Econòmica, Institucions, Política i Economia Mundial. Facultat d’Economia i Empresa
- Jordi Solé. Departament de Dinàmica de la Terra i de l’Oceà. Facultat de Ciències de la Terra
- M. Montserrat Llasat Botija. Grup d’Anàlisi de Situacions Meteorològiques Adverses (GAMA). Facultat de Física
Moderació: Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I) de la UB
Data i hora: 30/09/2022 a les 18.30 h
Lloc: Edifici Històric de la UB (Gran Via de les Corts Catalanes, 585. 08007 Barcelona)
Públic: general (aforament per a 40 persones amb inscripció prèvia)
— Aquest projecte l’organitzen conjuntament la Unitat de Cultura Científica i Innovació, la Delegada del Rector per a la Divulgació Científica i diverses Facultats i Instituts de Recerca de la UB, amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació i el cofinançament del programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).