fbpx

Cafès científics de la UB: Podem prevenir els errors en decidir?

Ciutat:
La setmana del 23 al 27 de novembre, fes un cafè amb nosaltres! Experts de la Universitat de Barcelona debatran sobre l’actual pandèmia amb una mirada multidisciplinària.

Podem prevenir els errors en decidir?

Biaixos i nudging: les ciències del comportament i la seva utilitat social

Per què ens enganya el nostre cervell i prenem sovint decisions dolentes? Com podem prevenir aquests errors i decidir millor, també a l’esfera de les polítiques públiques? Partint de la noció de nudging, de difícil traducció al català (empenta que crida l’atenció: esperó), desenvolupat pel jurista Cass Sunstein i l’economista Premi Nobel Richard H. Thaler, bevent de les aportacions dels psicòlegs Daniel Kahneman i Amos Tversky, es tracta de mantenir un diàleg transdisciplinar sobre les possibilitats de millora de la gestió, amb especial atenció a la pública, i les potencialitats que ofereixen les ciències del comportament al respecte, amb especial atenció al Dret, l ́Economia i la Lingüística.

  • Data i hora: dilluns, 23 de novembre, 16.30 h
  • Moderador: Juli Ponce Solé, Departament de Dret Administratiu, Dret Processal i Dret Financer i Tributari
  • Persones expertes:
    • Estrella Montolío Durán, Departament de Filologia Hispànica, Teoria de la Literatura i Comunicació. Facultat de Filologia i Comunicació
    • José-Andrés Rozas Valdés, Departament de Dret Administratiu, Dret Processal i Dret Financer i Tributari
  • Organització: RED2018‐102761‐ T: “El nudging aplicado a la mejora de la regulación: derecho y políticas públicas conductuales”. Facultat de Dret

Segueix-ho en directe

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).