fbpx

Cafès científics de la UB: Pandèmies

Ciutat:
La setmana del 23 al 27 de novembre, fes un cafè amb nosaltres! Experts de la Universitat de Barcelona debatran sobre l’actual pandèmia amb una mirada multidisciplinària.

Pandèmies

Una mirada interdisciplinària dels instituts de recerca de la UB

Més enllà de l’àmbit estrictament mèdic i sanitari, els interrogants que ha obert la crisi de la COVID-19 són molts i d’índole diversa, i afecten pràcticament totes les esferes de l’activitat humana. Els instituts de recerca de la UB ens proposen projectar una mirada interdisciplinària sobre la pandèmia per abordar aspectes tan diferents com complementaris: des de l’abordatge científic fins al debat sobre els drets fonamentals; des dels efectes econòmics i socials de la crisi fins a les seves implicacions filosòfiques i morals; des de l’impacte en la salut mental de la ciutadania fins a l’adopció d’una perspectiva històrica que permeti analitzar el present a la llum d’èpoques passades. L’esperit de l’encontre és el de fer dialogar totes aquestes perspectives fins a arribar a una comprensió nova i pluridimensional del fenomen.

Data i hora: dimecres, 25 de novembre, 18 h

Moderadora: Meritxell Simó, Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM)

Persones expertes: 

  • Enoch Albertí, Institut de Recerca Jurídica TransJus
  • David Bartres, Institut de Neurociències de la UB (UBNeuro)
  • Sergi Basco, Institut de Recerca en Economia (BEAT)
  • Antoni Conejo, Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM)
  • Bru Cormand, Institut de Biomedicina de la UB (IBUB)
  • Xavier Jarque, Institut de Matemàtica de la UB (IMUB)
  • Luce Prignano, Institut de Recerca en Sistemes Complexos (UBICS)

Organització: Instituts de recerca de la UB

Segueix-ho en directe

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).