fbpx

Cafès científics de la UB: L’altra pandèmia

Ciutat:
La setmana del 23 al 27 de novembre, fes un cafè amb nosaltres! Experts de la Universitat de Barcelona debatran sobre l’actual pandèmia amb una mirada multidisciplinària.

L’altra pandèmia

Contaminants emergents

La contaminació ambiental és una “pandèmia” invisible a la qual també hauríem de prestar atenció pel seu efecte sobre la salut humana, els recursos naturals i els ecosistemes. L’ús intensiu de pesticides està afectant seriosament a la qualitat dels recursos hídrics i poden ser molt persistents, de manera que es poden trobar fins i tot dècades després d’haver-se prohibit el seu ús.La pandèmia de la covid-19 està augmentant el consum i ús d’embolcalls i plàstics d’un sol ús, incloent-hi les mascaretes o els EPI, de forma que cal una gestió adient per evitar l’arribada generalitzada de deixalles de plàstic al medi marí, on són una de les grans amenaces per als ecosistemes marins.

En aquest cafè es posarà en relleu la preocupació sobre els efectes a llarg termini que aquests contaminants provoquen sobre la salut, ja siguin com a conseqüència de l’exposició directa (aigua potable) o indirecta (consum d’aliments vegetals i animals).

  • Data i hora: dimecres, 25 de novembre, 16.30 h
  • Moderador:Alex Marcuello, Vicedegà d’Economia i Recerca de la Facultat de Ciències de la Terra
  • Persones expertes: 
    • Diana Puigserver i Clara Torrentó, Departament de Mineralogia, Petrologia i Geologia Aplicada•
    • Anna Sanchez, Departament de Dinàmica de la Terra i de l’Oceà
  • Organització: Institut de Recerca Geomodels. Facultat de Ciències de la Terra

Segueix-ho en directe

Taller online de roques

Taller online de roques

Taller online pregravat |

A través d’aquest taller de geologia els petits investigadors de la casa i les seves famílies aprendran a identificar els tres grans grups de roques i com és el seu cicle, però amb una sorpresa, us ensenyarem el cicle de les roques fent servir xocolata!! I us les podreu menjar!!

Adreçat a públic general i infants a partir de 8 anys.

28/11/2020

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).