fbpx

Cafès científics de la UB: L’alimentació en temps de COVID-19

Ciutat:
La setmana del 23 al 27 de novembre, fes un cafè amb nosaltres! Experts de la Universitat de Barcelona debatran sobre l’actual pandèmia amb una mirada multidisciplinària.

L’alimentació en temps de COVID-19

També requereix el seu temps (activitat en castellà)

En aquesta activitat es donarà a conèixer per què els horaris dels àpats i la seva regularitat són importants pel manteniment del pes corporal i de la salut en termes generals. Com ens afecten els canvis en els horaris a l’hora de menjar i d’anar a dormir? I quin efecte pot provocar els canvis ens els estils de vida sobrevinguts per l’actual pandèmia?

Explicarem com la rellevància del rellotge biològic que regula el funcionament del nostre cos segons sigui de dia o de nit. Així, quan és de dia i hi ha llum, ens prepara per estar actius i menjar. En canvi, quan arriba la nit el nostre rellotge regula el nostre cos per dormir i “reparar-nos”. De la mateixa manera, donat que quan dormim no mengem, el cos es prepara en aquell moment pel dejú. D’aquesta manera s’explica com la sincronia i regularitat dels àpats i de descans són fonamentals per mantenir un equilibri en el nostre cos, i per tant, un bon estat de salut.

Actualment tenim la possibilitat d’estar desperts i de menjar fora d’hores, alterem l’organització del nostre rellotge intern i per tant, sense adornar-nos estem fent que siguem més propensos a tenir problemes de salut. Entre d’altres aspectes, aquesta alteració ens està fent ser més susceptibles a patir malalties com l’obesitat o la diabetis. Vine a descobrir la importància dels horaris i de la seva regularitat a l’hora de menjar!

  • Data i hora: dimarts, 24 de novembre, 16.30 h
  • Expertes:
    • Maria Izquierdo-Pulido i Fernanda Zerón-Rugerio, Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia
  • Organització: Campus de l’Alimentació de Torribera

Segueix-ho en directe

Ciència als mercats

Ciència als mercats

Tarragona | Del 13 al 26/09/2021 | Mercats i Mercadets de Tarragona

Les parades de fruites i verdures participen de la iniciativa Ciència als mercats, que vol donar a conèixer els beneficis per a la salut dels polifenols, que trobem en consumir fruita i verdura de temporada i proximitat.

read more
Bloc Microxerrades científiques virtuals

Bloc Microxerrades científiques virtuals

Barcelona | 24/09/2021 | Canal de YouTube de La Nit de la Recerca | Microxerrades de divulgació científica

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).