fbpx

Cafès científics de la UB: La pandèmia informativa i comunicativa

Ciutat:
La setmana del 23 al 27 de novembre, fes un cafè amb nosaltres! Experts de la Universitat de Barcelona debatran sobre l’actual pandèmia amb una mirada multidisciplinària.

La pandèmia informativa i comunicativa

Una anàlisi sobre com els ciutadans hem rebut les dades i els missatges relacionats amb la COVID-19

La pandèmia del SARS-CoV-2 ha tingut un impacte significatiu en les nostres vides. No obstant això, pocs anàlisis l’han examinat des de les ciències socials. En aquesta activitat es pretén aprofundir en com la pandèmia es pot estudiar com a fenomen informatiu i comunicatiu. Des del punt de vita informatiu, parlarem de com s’han visualitzat les dades en els diferents països i de com han canviat les dinàmiques de publicació científiques, generant un augment sobtat de preprints. Per últim, des del punt de vista comunicatiu, s’analitzarà com els mitjans han culpabilitzat i estigmatitzat el jovent i quines dinàmiques de reapropiació ha seguit aquest col·lectiu.

  • Data i hora: divendres, 27 de novembre, 11.30  h
  • Moderador: Sergio Villanueva Baselga, Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual
  • Persones expertes: Maria Jose Masanet, Mario Pérez-Montoro, Cristóbal Urbano, Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual
  • Organització: Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura. Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals

Segueix-ho en directe

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).