Europa post-pandèmia
Co-creació de ciència amb impacte social
L’editor de The Lancet ha subratllat la bretxa entre les evidències científiques i les polítiques, a més, aquesta diferència s’ha donat més en països occidentals que en d’altres.
Per tal de garantir que la gestió política doni resposta a les necessitats reals de la ciutadania, la Comissió Europea ha creat Horizon Europe, el seu pla estratègic de recerca. Aquest prioritza la co-creació de ciència amb participació de la ciutadania per tal d’assegurar el seu impacte social i superar l’esmentada bretxa.
Es presentarà el projecte ALLINTERACT, seleccionat en una de les darreres convocatòries de H2020 per tal d’exemplificar aquesta orientació en dos camps concrets: el gènere i l’educació. En la sessió presentarem i debatrem dues plataformes, fetes públiques l’1 de novembre, destinades a la interacció entre el món de la recerca i la ciutadania en general per tal de clarificar i qüestionar conceptes vinculats amb gènere i educació. Aquestes eines ajudaran a aportar evidència científica i a desmuntar falses creences sobre aquests àmbits.
- Data i hora: dimarts, 24 de novembre, 18 h
- Moderadora: Marta Soler, presidenta de la European Sociological Association (ESA) Departament de Sociologia
- Persones expertes:
- Emilia Aiello, Marie Sklodowska Curie at Harvard John Kennedy School i membre de la comissió Ciencia en el Parlamento
- Ramon Flecha, Author of the Policy and Societal Impact criteria (EC) for Horizon Europe. Departament de Sociologia
- Lídia Puigvert, Author of “Women and Social Transformation” with Judith Butler. Departament de Sociologia. Facultat d’Educació
- Elisabeth Torras, Chair of the Youth Committee of ALLINTERACT. Departament de Sociologia
- Organització: Projecte ALLINTERACT. Departament de Sociologia