fbpx

Cafès científics de la UB: Europa post-pandèmia

Ciutat:
La setmana del 23 al 27 de novembre, fes un cafè amb nosaltres! Experts de la Universitat de Barcelona debatran sobre l’actual pandèmia amb una mirada multidisciplinària.

Europa post-pandèmia

Co-creació de ciència amb impacte social

L’editor de The Lancet ha subratllat la bretxa entre les evidències científiques i les polítiques, a més, aquesta diferència s’ha donat més en països occidentals que en d’altres.  

Per tal de garantir que la gestió política doni resposta a les necessitats reals de la ciutadania, la Comissió Europea ha creat Horizon Europe, el seu pla estratègic de recerca. Aquest prioritza la co-creació de ciència amb participació de la ciutadania per tal d’assegurar el seu impacte social i superar l’esmentada bretxa.  

Es presentarà el projecte ALLINTERACT, seleccionat en una de les darreres convocatòries de H2020 per tal d’exemplificar aquesta orientació en dos camps concrets: el gènere i l’educació. En la sessió presentarem i debatrem dues plataformes, fetes públiques l’1 de novembre, destinades a la interacció entre el món de la recerca i la ciutadania en general per tal de clarificar i qüestionar conceptes vinculats amb gènere i educació. Aquestes eines ajudaran a aportar evidència científica i a desmuntar  falses creences sobre aquests àmbits. 

 • Data i hora: dimarts, 24 de novembre, 18 h  
 • Moderadora: Marta Soler, presidenta de la European Sociological Association (ESA) Departament de Sociologia 
 • Persones expertes: 
  • Emilia Aiello, Marie Sklodowska Curie at Harvard John Kennedy School i membre de la comissió Ciencia en el Parlamento  
  • Ramon Flecha, Author of the Policy and Societal Impact criteria (EC) for Horizon Europe. Departament de Sociologia 
  • Lídia Puigvert, Author of “Women and Social Transformation” with Judith Butler. Departament de Sociologia. Facultat d’Educació 
  • Elisabeth Torras, Chair of the Youth Committee of ALLINTERACT. Departament de Sociologia 
 • Organització: Projecte ALLINTERACT. Departament de Sociologia 

Segueix-ho en directe

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).