fbpx

Bloc III de Xerrades científiques a Vil·la Urània

Ciutat:
Barcelona | 22/09/2021, de 19:30-20:30h | Centre Cívic Vil·la Urània | Xerrades de divulgació científica sobre medicina i teràpies

Xerrades científiques

En aquest espai es presentarà un bloc de 2 xerrades científiques de 20 minuts de duració cadascuna. Incriu-t’hi en aquest enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/l/13/3425/nit-de-la-recerca

  • Del pacient al laboratori: Model de recerca translacional, a càrrec de Eugènia Mato Matute i José Ignacio Pèrez Garcia, del CIBER-BBN i l’IIB Sant Pau

Xerrada sobre com fer recerca a partir d’un problema de salut. 

Els investigadors del grup de recerca multidisciplinari format per els serveis: d’Endocrinologia i Nutrició, Anatomia Patològica, Cirurgia, Oncologia i Bioquímica, pertanyen al Centro de Investigación Biomédica en Red, CIBER ( Institut de Salut Carlos III) i l IIB-Sant Pau, sent grups d’excel•lència ( AGAUR).
L’equip d’investigació porta a terme estudis clínics i de recerca bàsica translacional, en diferents àrees del coneixement des de fa més de tres dècades. L’adscripció CIBER (CIBER-BBN /CIBERDEM), ha permès la consolidació de la recerca en l’àrea de les Neoplàsies Endocrines, principalment en la neoplàsia tiroidal, per ser la patologia més freqüent del sistema endocrí. El nostre desafiament científic durant aquesta etapa, està centrat en dos aspectes: La cerca de nous marcadors predictius o marcadors que poden ser utilitzats com a noves dianes terapèutiques en el carcinoma epitelial de tiroides (CET) de mal pronòstic. En aquest sentit, estem investigant el paper del metabolisme lipídic en relació amb l’agressivitat tumoral. Com també, el desenvolupament de noves formulacions farmacèutiques mitjançant nanopartícules dirigides per al CET resistent al tractament.

  • Impacte tridimensional de la cirurgia ortognàtica a la via aèria superior i a l’índex d’apnea-hipopnea, a càrrec de Maria Giralt Hernand de la Universitat Internacional de Catalunya, Departament de cirurgia oral i maxil·lofacial

La present investigació és un compendi de cinc publicacions relacionades que amplien els efectes tridimensionals actuals i a llarg termini de la cirurgia ortognàtica a la via aèria superior (UA) i els trastorns relacionats amb el son, com l’apnea obstructiva del son -síndrome d’hipopnea (OSA). Aquest projecte, coordinat pel professor Federico Hernández-Alfaro i la doctora Adaia Valls-Ontañón a la Universitat Internacional de Catalunya, es va iniciar el gener del 2018 com a programa de tres anys i va ser atorgat per la beca predoctoral competitiva ID: FI_B200134 l’AGAUR (Agència de Gestió d’ajudes Universitàries i d’investigació) de la Generalitat de Catalunya, que pretén ara continuar com a beca postdoctoral a l’estranger.

 

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Barcelona | 23/09/2021 | Edifici Històric de la UB | Tornen els cafès científics a la Universitat de Barcelona!
Amb motiu de la celebració de la Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night), experts i expertes de diferents àmbits compartiran amb el públic els seus coneixements.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).