Bloc de Xerrades científiques a Casa Golferichs

Ciutat:
Barcelona | 28/09/2022, de 17:30 h - 18:10 h | Casa Golferichs | Xerrades de divulgació científica sobre biomedicina

Xerrades científiques

En aquest espai es presentarà un bloc de 2 xerrades científiques de 20 minuts de duració cadascuna.

Inscripcions 

  • Creando órganos miniatura en el laboratorio – “Si quieres estudiar estos órganos, cultívalos”, a càrrec de Marc Antoni Armengol Cubillos, de l’Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras

En aquesta xerrada es respondran preguntes com “Què són els organoides? Com hem arribat fins aquí? Quin potencial tenen? Com els utilitzem? Poden suposar un debat ètic?”  Replicar la complexitat de la naturalesa sempre ha estat al cap dels científics, el camp de la medicina no és una excepció. Durant la xerrada s’explicarà com hem arribat fins aquí i els avenços de l’actual tecnologia, per entendre com funciona l’organisme dels éssers humans i com reacciona davant d’un estímul o una malaltia. 

  • El camino hacia el diagnóstico de enfermedades raras, a càrrec de Berta Estévez Arias i Jordi Pijuan

La xerrada farà un recorregut simulat des que un pacient arriba a la consulta d’un especialista amb el seu estudi clínic, fins als estudis de Genètica i Biologia Molecular/Cel·lular, per aplicar una Medicina especialitzada a cada pacient i cas. Es respondran algunes de les preguntes com “Com ha impactat l’ús d’estudis genètics en les maneres de diagnosticar malalties rares? Què podem fer com a genetistes i biòlegs per a avançar en el diagnòstic de malalties que “s’escapen” del diagnòstic de rutina de l’hospital?”

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).