fbpx

Bloc I de Xerrades científiques a Vil·la Urània

Ciutat:
Barcelona | 22/09/2021, de 15h a 16h | Centre Cívic Vil·la Urània | Xerrades de divulgació científica sobre història i societat i sobre genètica i biologia molecular

Xerrades científiques

En aquest espai es presentarà un bloc de 3 xerrades científiques de 20 minuts de duració cadascuna. Incriu-t’hi en aquest enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/l/13/3425/nit-de-la-recerca

  • “Síntesi facilitada”: ballant a la vora de la complexitat molecular, a càrrec de Ouldouz Ghashghaei de la Universitat de Barcelona

La xerrada presentarà els assoliments del grup sobre l’aplicació de la seva filosofia de “Síntesi facilitada” i com ha contribuït a la investigació biomèdica al llarg dels anys. La investigació se centra en el desenvolupament de metodologies per reunir compostos bioactius d’alta complexitat (candidats a medicaments i bio-sondes) mitjançant protocols simples, curts i ecològics. El baix cost i la simplicitat experimental, juntament amb elevats nivells de diversitat estructural, complexitat i sintonia, són els factors clau que fan que el nostre enfocament sigui molt desitjable per a col·laboracions interdisciplinàries dins del marc de la investigació biomèdica. S’intentarà atreure l’atenció dels joves entusiastes de la ciència, així com dels investigadors en camps relacionats, al fet que proporcionar accés a biomolècules complexes és el primer pas cap a qualsevol aplicació orientada a la salut. A més, compartint les històries d’èxit del grup en els seus projectes de col·laboració, mostrarem com el concepte de “síntesi facilitada” ha contribuït a la investigació biomèdica al món real. 

  • Els brigadistes internacionals xinesos a la Guerra Civil, a càrrec de Carles Brasó-Broggi, de la UOC (grup ALTER)

La xerrada resseguirà el paper dels voluntaris xinesos que van participar a les Brigades Internacionals durant la Guerra Civil espanyola, en el marc de les relacions entre la Xina i Espanya durant les primeres dècades de segle XX.

  • Dones i recerca, a càrrec de Sònia Garcia, de l’Institut Botànic de Barcelona

En aquesta xerrada es farà un breu repàs a figures femenines en el món de la recerca (en particular en els camps de la botànica, genètica i biologia molecular) i es reflexionarà sobre el paper i la idiosincràsia de les dones en aquest àmbit.

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Barcelona | 23/09/2021 | Edifici Històric de la UB | Tornen els cafès científics a la Universitat de Barcelona!
Amb motiu de la celebració de la Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night), experts i expertes de diferents àmbits compartiran amb el públic els seus coneixements.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).