Bloc de Xerrades científiques a TecnoCampus Mataró – Maresme

Ciutat:
Barcelona | -/09/2022 | TecnoCampus Mataró - Maresme | Xerrades de divulgació científica sobre recerca i geriatria

Xerrades científiques

En aquest espai es presentarà un bloc de 2 xerrades científiques de 20 minuts de duració cadascuna.

Inscripcions pròximament

  • Recerca? Però què és fer recerca?, a càrrec de Laura Muñoz Ortiz, de Universitat – Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme

En aquesta xerrada s’explicarà la feina dels investigadors per poder saber que si fumo es més probable que desenvolupi un càncer de pulmó. Tot comença perquè un investigador té un dubte i planteja una pregunta a la que vol donar resposta. Es veurà tot el procés d’un investigador per poder dur a terme un estudi concret, els passos, dificultats i reptes als quals s’enfronten cada dia.

  • Com voldràs que et cuidin quan ho necessitis?. Nous escenaris més allà de les cures familiars, a càrrec de Esther Cabrera Torres

La xerrada farà reflexionar sobre la vellesa i la cuida dels nostres àvis. Tots tard o d’hora necessitarem que ens cuidin. El grup de recerca consolidat d’atenció a la cronicitat i innovació en salut reflexionen en relació a la avaluació de les cures familiars i els reptes en una economia de les cures. Es presentaran recursos dissenyats per a cuidadors/es que poden afavorir l’aparició de nous rols de cuidadors/es. Tothom interessat en el tema, des de gent gran, famílies, persones amb dependència, cuidadors no professionals de la comarca del Maresme poden assistir per conèixer noves maneres d’entendre la cura de les persones i potenciar i visualitzar a Mataró com a ciutat cuidadora. 

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

Aquest projecte està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea sota el projecte NitRecerCat (101061189).

This project is co-funded by the European Union’s research and innovation programme Horizon Europe, under the project NitRecercat (101061189).